Ieri a debutat prima ediţie a Festivalului European Music Open, al cărui director este tenorul Alexandru Badea. Deschiderea a avut loc ieri după-amiază, începând cu ora 17.00, la Sinagoga Neologă Zion, unde a avut loc un concert extraordinar susţinut de cel mai cunoscut cantor din Viena, Shmuel Barzilai.

Vocea inconfundabilă a Oberkantor-ului Shmuel Barzilai, care încântă de peste trei decenii iubitorii muzicii din lumea întreagă, i-a încântat ieri pe orădenii prezenţi în recent renovata Sinagogă Neologă Zion, de pe strada Independenţei, gazdă fiind Comunitatea Evreilor din Oradea. Tot ieri, dar de la ora 19.00, la Muzeul Țării Crișurilor (Palatul Baroc), a avut loc vernisajul expoziției de fotografie a artistului Iosif Kiraly. Expoziția va putea fi vizitată și după încheierea festivalului, până în data de 23 iunie. Festivalul European Music Open continuă azi cu evenimentul muzical al anului: Carmina Burana, de Carl Orff, pe scena Teatrului Regina Maria, începând cu ora 19.30, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal. Soprana Theodora Varga, de la Opera din Regensburg, baritonul Marian Pop de la Opera din Kassel și tenorul Alessandro Lucciano, artist cu o carieră internațională în plină ascensiune, vor da viață impresionantei creații vocal-simfonice, alături de orchestra și corul Filarmonicii Banatul din Timișoara.

European Music Festival este organizat de Primăria Oradea, cu sprijinul tenorului Alexandru Badea, a Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea, Fundației Festivalului Internaţional de Teatru Scurt, Teatrului Regina Maria, Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, Comunității Evreilor din Oradea și a Muzeului Țării Crișurilor