FCSB debutează în această seară în noul sezon european. Roş-albaştrii îi vor înfrunta pe cei de la Viktoria Plzen, în turul trei preliminar al UEFA Champions League, într-o partidă ce se va disputa pe Arena Naţională, cu începere de la ora 20.30 (Pro TV).

Nicolae Dică, antrenorul FCSB, a susţinut, ieri, o conferinţă de presă premergătoare meciului tur cu vicecampioana Cehiei.  "Sunt agresivi, au jucători care pot face diferenţa de la mijloc în sus. Important e să fim pregătiţi pentru aceste meciuri şi cred că băieţii vor fi pregătiţi. Mi-aş dori să câştigăm jocul. Dacă nu vom primi gol va fi cu atât mai bine. Trebuie să avem concentrare mai mare la fazele fixe, ei sunt o echipă cu talie şi trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru. Şi anul trecut erau jucători buni, de echipă naţională, dar le trebuie şi lor timp pentru a se adapta. Nu poţi să baţi din palme şi într-o lună şi jumătate să fie totul perfect. Sper să reuşesc calificarea în play-off-ul UEFA Champions League. De două ori am fost antrenor secund şi am ratat calificarea în grupe. Am făcut un pariu cu MM (n.r. Mihai Stoica), i-am spus că vor veni 40.000 de spectatori. Vom vedea dacă voi câştiga. Sper să vină suporterii în număr cât mai mare. Îmi doresc ca publicul să fie alături de echipă şi în momentele grele", a declarat Nicolae Dică.

Denis Alibec va juca din nou împotriva echipei din Cehia după ce în sezonul trecut a marcat în poarta lui Plzen în meciul pe care Astra l-a disputat în grupele Europa League. Alibec a precizat că o calificare în grupele UEFA Champions League reprezintă cel mai important obiectiv pe care îl are la noua echipă şi că nu se gândeşte la o plecare de la FCSB.

"Mă cunosc foarte bine, nu cred că voi fi provocat. M-am liniştit un pic, nu mai sunt ca anul trecut. Sper să facem un meci bun. Suntem 4-5 jucători care am jucat împotriva lui Plzen, îi cunoaştem foarte bine, nu au schimbat foarte mult. Am vorbit şi cu Nic (n.red. Nicolae Dică), am pregătit bine meciul. Grupele Champions League reprezintă primul meu vis la Steaua. Nu m-am gândit niciodată să plec, eu nu pot să mă transfer singur. Domnul Becali decide. Sper să joc mai bine ca anul trecut şi vedem ce va fi", a afirmat Denis Alibec.

Echipa probabilă a FCSB: Fl. Niță - Enache, Bălașa, Larie, Momcilovici - Pintilii, J. Morais - Teixeira, Budescu, Fl. Tănase - Alibec.

Arbitri: Aliar Aghaiev - la centru, Zeinal Zeinalov şi Rza Mammadov - asistenţi, toţi din Azerbaidjan.

Partida retur dintre FCSB şi Viktoria Plzen va avea loc pe 2 august, la Plzen, de la ora 21.15.