Guvernul a adoptat unele modificări la HG nr.1680/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltării economice durabile.

Derularea până în prezent a schemei de ajutor de stat a impus extinderea acordării de ajutoare de stat şi pentru proiectele de investiţii cu o valoare mai mică, dar cu impact asupra creşterii economice şi dezvoltării regionale, care poate duce la creşterea numărului de beneficiari de ajutoare de stat. Astfel, s-a modificat condiţia de eligibilitate referitoare la valoarea minimă a investiţiei şi numărul minim de noi locuri de muncă în sensul scăderii pragurilor iniţiale (mimim 30 milioane euro şi minim 300 locuri de muncă). În continuare se vor avea în vedere trei categorii de proiecte eligibile: investiţii între 10 - 20 milioane euro, inclusiv, şi minim 100 de noi locuri de muncă; investiţii între 20 - 30 milioane euro, inclusiv şi minim 200 de noi locuri de muncă; investiţii care depăşesc 30 milioane euro şi minim 300 de noi locuri de muncă.

Prin extinderea schemei de acordare a ajutoarelor de stat se are în vedere crearea a 5.000 de noi locuri de muncă, fiind aşteptat ca IMM-urile să acceseze cca. 200 mil. euro.

Măsurile de sprijin acordate nu sunt supuse obligaţiei de notificare şi autorizare de către Comisia Europeană.