Românul care s-a făcut remarcat în Spania datorită prestaţiei sale la concursul muzical "Hijos de Babel", Costel Busuioc a câştigat, miercuri seara, finala competiţiei organizate de televiziunea publică spaniolă, cu 44 de puncte.

Juriul i-a acordat nota 9, pentru descărcarea melodiei de pe site-ul concursului a obţinut 7 puncte, iar de la public, 10 puncte, având în final 26 de puncte. Astfel, a intrat în ultima rundă alături de Yusmanis&Ricardo şi Beatriz, unde a interpretat "Nessum dorma". "Pavarotti din Banat" va semna un contract cu Sony BMG pentru a urma o carieră muzicală, iar organizatorii emisiunii vor sprijini realizarea unor proiecte în ţările de origine ale celor trei finalişti, finanţate cu ajutorul veniturilor obţinute din descărcarea online a melodiilor lor. Satul timişean Ghilad, de unde este Costel Busuioc, marele finalist al concursului "Hijos de Babel", s-a pregătit de concursul de miercuri seară ca pentru o sărbătoare, iar toată suflarea a mers la Căminul cultural să urmărească spectacolul pe un ecran mare. "Va fi cetăţeanul nostru de onoare", a spus primarul din Ghilad, Cornel Guran. În tinereţe, "Pavarotti din Banat", care are acum 33 de ani, a păzit oi, apoi a spălat vagoane în Gara de Nord din Timişoara şi a lucrat ca maseur la un azil. Dornic să asigure familiei sale un trai decent, acesta a plecat în Spania, unde a muncit ca zidar. Fascinaţi de vocea lui, prietenii l-au sfătuit să meargă la concursul "Hijos de Babel", difuzat de televiziunea naţională spaniolă, RTVE.
Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a anunţat că intenţionează să-i ofere lui Costel Busuioc o bursă pentru studii de canto şi teoria muzicii la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Sâmbătă, deputatul Mirel Taloş, membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, a declarat că va propune Guvernului să-l implice pe Costel Busuioc, românul care s-a făcut remarcat datorită prestaţiei sale de la "Hijos de Babel", într-un proiect de promovare a imaginii României în Spania.