Echipa naţională de handbal masculin a României ar putea juca şi în 2009 la Oradea, după ce în acest an a susţinut în Sala Sporturilor "Antonio Alexe" partide din grupa preliminară cu Cipru şi Letonia, dar şi returul barajului de calificare la Campionatul Mondial din Croaţia împotriva Muntenegrului. Asociaţia Judeţeană de Handbal (AJH) Bihor a fost chestionată de federaţia română de profil pe seama disponibilităţii de a se implica în organizarea unor meciuri din preliminariile Campionatului European din 2010. Ar fi vorba despre întâlnirile cu Muntenegru (13 sau 14 iunie) şi Turcia (17 sau 18 iunie).

"Federaţia Română de Handbal şi-a manifestat intenţia de a ne atribui găzduirea celor două partide din preliminariile Europenelor de anul viitor. Ne onorează faptul că forul handbalistic român s-a gândit la noi, semn că munca depusă de noi în organizarea altor acţiuni similare a fost apreciată. Dorim să aducem iar echipa naţională la Oradea şi vom demara pregătirile pentru ca iubitorii handbalului din Bihor să poată vedea pe viu meciuri oficiale interţări. Nouă ne revine sarcina de a suporta cheltuielile de organizare ale celor două meciuri", susţine Pavel Mercea (foto jos), preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal (AJH) Bihor.
Meciurile din calificările CM 2010 se dispută după sistemul utilizat la fotbal, fiecare cu fiecare, urmând ca primele două clasate din fiecare grupă să acceadă la turneul final. În aceste preliminarii, România a avut un start lansat în grupa I, dispunând în deplasare de Turcia (35-29) şi pe teren propriu de vicecampioana mondială Polonia (33-29), dar apoi a pierdut în Muntenegru (33-35) şi acasă cu Suedia (29-36).
Momentan, reprezentativa tricoloră se află în pregătiri la Reşiţa pentru Campionatul Mondial. Până la debutul competiţiei, handbaliştii pregătiţi de Aihan Omer, Petru Ghervan şi Sorin Toacsen va susţine jocuri de verificare cu UCM Reşiţa, Serbia, Danemarca, Islanda şi Bosnia. La turneul final din Croaţia (16 ianuarie -1 februarie 2009), România face parte din grupa A, alături de Franţa, Ungaria, Slovacia, Argentina şi Australia.