Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat vineri, 12 mai, listele cu dosarele acceptate în cadrul Programului „Casa Verde”. Din Bihor, vor primi finanțare 28 de solicitanți, majoritatea sumelor propuse spre finanțare fiind pentru montarea de panouri solare, pentru care AFM acordă 6.000 de lei.

Lista solicitanților - persoane fizice, acceptate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, sesiunea 10 octombrie – 24 octombrie 2016, a fost publicată la data de 12 mai 2017.

În Comitetul de Avizare al AFM din 12 mai 2017 au fost aprobate primele 50 de dosare aferente fiecărui județ (Alba – Vrancea). 28 de dosare au fost acceptate din Bihor, majoritatea dintre ele fiind cereri de finanţare pentru montarea de panouri solare, pentru care AFM acordă 6.000 de lei, iar trei bihoreni (Natalia-Ana Avram din Oradea, Călin-Aurel Știr din Sânmartin și Aurelian Andrei Cristea din Oradea) vor primi câte 8.000 de lei pentru a-şi monta pompe de căldură.

De asemenea, din județul Bihor au fost respinse 22 de dosare. Contestaţiile pot fi depuse până luni, 15 mai 2017, inclusiv, putând fi transmise prin orice modalitate care asigură confirmarea recepţionării acestora în interiorul perioadei de contestaţii, iar în cazul transmiterii lor pe e-mail, adresa este ionela.ivan@afm.ro. Precizăm că nu se vor lua în considerare completările sau înlocuirea documentelor componente ale dosarului depus iniţial, cu documente depuse ulterior.

De menționat că şi celelalte dosare depuse de bihoreni vor fi analizate de către Administraţia Fondului pentru Mediu.