Poiana Budureasa - Liberty Salonta 6-1 (3-0)

 

Stadion: Poiana

Teren: bun

Spectatori: peste 200

Marcatori: Mircea Monenciu la centru, asistat de Dan Pereţ şi Alexandru Gherman

Remarcaţi: Oraş, L. Bogdan, Rif, Sabău / Vesa

Cartonaşe galbene: Olteanu / Hodişan, Ianc, Teşan (2)

Cartonaş roşu: Teşan 57, cumul de cartonaşe galbene

Observator AJF: Gheorghe Pirte

 

Poiana: A. Lazea - Pele, Ciobriş, Olteanu, Sabău (70 Boruţ), Balog (46 R. Bogdan), Sbertea (69 A. Ciobriş), Ban (65 Oancea), L. Bogdan, Rif, Oraş. Antrenor: Sandu Balaj.

Liberty: Hodişan - Oros, Cl. Teşan, Vesa, Macavei, Spivaliuc, A. Ianc, Bronţ, Cl. Dume (63 C. Goina), M. Sebeştean, Marincean. Antrenor: Ioan Oros.

 

Surpriza startului de campionat, nou promovata Poiana, iată, încet şi sigur, se "caţără" spre locurile fruntaşe ale clasamentului, fiind doar la două puncte de prima poziţie. În meciul cu salontanii, budurenii puteau înregistra un scor fluviu, însă mingea s-a izbit de bare de cinci ori, iar alte ocazii mari au fost ratate cu prea mare uşurinţă.

 

Meciul a început cu câteva rafale de vânt şi ploaie, dar şi cu "rafale" încă din start ale budurenilor, care şutează în bară prin Oraş (4) la prima acţiune în partea adversă, ce va fi în permanenţă asediată. Oraş (18) ţinteşte din nou bara, însă, pe fază, Balog deschide scorul. Livius Bogdan pune latul dintr-o învălmăşeală în careu şi măreşte diferenţa, Sabău având o reuşită identică. Repriza s-a încheiat bine pentru oaspeţi, deoarece gazdele au mai contabilizat cel puţin cinci mari ocazii de gol.

Mitanul secund debutează cu Oraş (47) din nou în prim plan, dar ratează copilăreşte, în timp ce oaspeţii prind un contraatac fulger. Ianc (48) şutează din 8 m, dar Lazea respinge în corner. Ianc (50) se înalţă în marginea careului mic, nesupravegheat, şi înscrie un gol nesperat la un moment dat, care este, de altfel, şi primul primit în acest sezon de budureni. Supăraţi pe golul încasat, budurenii asediază, din nou, poarta adversă şi au alte trei reuşite, care reflectă mai real situaţia din teren, însă nu în totalitate, deoarece ratările continuă. Oraş (82) din nou şutează în bară, pentru ca tot el (89) să întâlnească acelaşi obstacol, iar Rif (30) să "guste" din acelaşi meniu (însă din bara transversală).

La aplauzele de final ale spectatorilor s-a raliat şi văşcăuanul Sandu Boc (foto, stânga), vicepreşedintele LPF, care nu este la primul meci al budurenilor, domnia sa apreciind evoluţia gazdelor, dar mai ales organizarea echipei aceasta beneficiind de sprijinul unor oameni de mare caracter şi cu multă pasiune pentru fotbal, care ar trebui să-i "molipsească" şi pe vecinii din împrejurimi, mai ales la capitolul seriozitate.