Naţionala feminină de handbal sub 20 de ani urcă pe podium la Campionatul Mondial de tineret din Rusia, după ce a câştigat cu 26-25 finala mică susţinută în compania Germaniei.  

România şi Germania s-au înfruntat pentru a doua oară la Moscova, săptămâna trecută, pentru locul 1 în grupă, iar ieri, pentru medaliile de bronz. Iar scenariul după care s-a jucat a fost acelaşi: România a jucat dezinvolt timp de aproximativ 40 de minute, apoi jocul naţionalei nu a mai funcţionat, mai ales pe fază ofensivă, dar finalul a fost fericit, tricolorele s-au impus cu o diferenţă de un gol, 26-25.

În meciul din grupă, cele două echipe au terminat la egalitate, 29-29, după ce naţionala a avut avantaj de şase goluri la pauză. În finala mică, România a avut şapte goluri la pauză, 17-10, calculele matematice au funcţionat şi de această dată - în sensul că adversara a câştigat repriza a doua la o diferenţă de 6 goluri -, iar fetele lui Ion Crăciun şi Cristian Preda s-au impus la final cu 26-25.

În prima repriză, cu excepţia superiorităţilor numerice, României i-a ieşit aproape totul şi s-a distanţat constant, ajungând la 17-9, cu un minut înainte de pauză. Germania a jucat foarte dur, drept dovadă că a şi văzut două cartonaşe roşii până în minutul 44 (Stolle şi Adams), fiecare după trei eliminări de câte două minute. Germania a evoluat mult peste limita regulamentului, iar pivotul Lorena Ostase a fost faultată dur în minutul 15, a căzut pe umăr şi nu a mai putut continua partida. La câteva secunde şi Cristina Laslo a fost blocată dur de o adversară, doar că liderul echipei s-a ridicat în cele din urmă şi a putut să-şi conducă echipa spre un succes uriaş, cu 12 goluri marcate.

După minutul 40, fetele s-au relaxat, poate au crezut că meciul este câştigat, iar adversara a venit din urmă. În timp ce tricolorele nu reuşeau să marcheze, Germania a redus din handicap şi a ajuns la 26-24 cu 3 minute înainte de final. România nu a mai avut însă luciditate în atac şi a irosit ambele şanse avute de a marca un gol, în ultimele două minute, când a avut superioritate numerică, A înscris tot Germania, care a avut şi ultimul atac al partidei. Adversarele nu au reuşit să înscrie din aruncare directă de la 9 metri, iar România a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de tineret.

România: Dumanska, Curmenţ, Ion - portari; Taivan 1, Severin, Dindiligan 1, Craiu 3, A. Ilie 2, Vasiliu, Laslo 12, Dache 3, Stoicănescu 2, Fl. Ilie, Corban, Polocoşer, Ostase 2. Antrenori: Ion Crăciun şi Cristi Preda.