Directorul general Ioan Angelo Lupescu a spus că membrii Comitetului Executiv al FRF vor supune la vot în şedinţa de astăzi numirea antrenorului formaţiei FC Braşov, Răzvan Lucescu, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României. Dacă nu va interveni nimic neprevăzut, Lucescu jr. (40 de ani) îi va succede lui Victor Piţurcă la cârma reprezentativei de seniori.

"Propunerea mea pentru postul de selecţioner este Răzvan Lucescu. Comitetul Executiv va supune la vot mâine (n.r. - astăzi) numirea lui în funcţia de selecţioner. După analizele pe care le-am făcut, eu consider că Răzvan Lucescu este o alegere bună pentru această funcţie", a spus Lupescu.
Oficialul FRF a explicat că a discutat cu Răzvan Lucescu o parte din condiţiile contractului cu FRF. "Eu am discutat cu el o parte din detaliile contractuale şi am ajuns la un acord. Dar negocierile vor continua după votul de mâine al Comitetului Executiv", a menţionat directorul general al FRF.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat că Răzvan are multe atuuri: performanţele cu Rapid, cu FC Braşov, relaţia excelentă cu suporterii. "Din câte am înţeles, opţiunea lui lonuţ Lupescu pentru Comitetul Executiv va fi Răzvan Lucescu. Pasiune, relaţia foarte bună cu jucătorii, planurile tactice pe care le-a avut cu echipele sale, câştigarea unui trofeu, Cupa României, promovare cu Braşovul şi în drum spre un loc de cupă europeană, relaţie foarte bună cu presa. Cam astea, la prima strigare. Contractul e făcut de o casă de avocatură, susţinut de Lupescu şi aprobat de CEX. Celelalte clauze, detalii financiare şi altele vor fi comunicate ulterior. Obiectivul său va fi calificarea la CE din 2012", a afirmat Sandu. Comitetul Executiv al FRF a decis rezilierea contractului selecţionerului Victor Piţurcă după ce prima reprezentativă a pierdut aproape toate şansele de a se califica la Cupa Mondială din 2010. FRF îi va achita lui Piţurcă o clauză de reziliere de 300.000 de euro. Însărcinat de Comitetul Executiv cu găsirea unui nou antrenor al echipei naţionale, Ioan Angelo Lupescu i-a mai propus până acum funcţia de selecţioner lui Mircea Lucescu, dar acesta a refuzat, preferând să-şi prelungească cu doi ani contractul cu actuala sa echipă, Şahtior Doneţk.