Ultima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Judeţean Bihor s-a desfăşurat ieri la Hotel Continental, sala obişnuită de şedinţe fiind ocupată până la finalizarea întregului proces electoral.

Încheierea campaniei electorale nu a schimbat atitudinea consilierilor liberali, care au votat împotrivă la aproape toate propunerile venite din partea conducerii CJ Bihor, chiar dacă s-au opus unor solicitări venite din partea propriilor primari. Mai exact, în şedinţa de ieri a fost repartizată suma de 3,6 milioane lei provenită din cota de 20% din sumele defalcate din TVA, respectiv 727.000 lei din cota de 20% din impozitul pe venit pe acest an. Au primit bani 59 de primării de comune, trei oraşe (Ştei, Nucet şi Valea lui Mihai) şi un municipiu (Marghita). În cadrul şedinţei, preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, a propus ca suma de 50.000 lei alocată comunei Cîmpani să fie transferată de la reabilitarea şi mansardarea clădirii Primăriei la finalizarea drumului spre Fânaţe, menţionând că aceasta a fost solicitarea primarului Raul Bocşe (PNL). Liberalii au votat împotrivă atât la această propunere, cât şi la proiectul întreg, fără să ofere o justificare. În şedinţa de ieri s-a mai votat o rectificare de buget. La solicitarea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), din subordinea CJ Bihor, au fost transferaţi 70.000 lei de la Muzeul Ţării Crişurilor pentru achiziţionarea de camere video pentru supravegherea intrărilor şi ieşirilor în Oradea. Prin această acţiune, derulată împreună cu Poliţia Judeţeană, se urmăreşte identificarea „piraţilor” care fac curse în judeţ. Alte proiecte pe ordinea de zi au fost: aprobarea taxelor şi tarifelor locale pentru anul fiscal 2017, eliberarea unor licenţe de traseu pentru două firme de transport de persoane din judeţ, modificarea Statului de funcţii al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, însuşirea planului de şcolarizare al Şcolii de Arte Francisc Hubic, aprobarea structurii organizatorice la RA Aeroportul Oradea, aprobarea planului local de acţiune pentru mediu pentru perioada 2016 - 2020 etc.

Tot în şedinţa de ieri, CJ Bihor şi-a luat rămas bun de la directorul economic Dimitrie Muscă, care a ieşit în pensie. Acesta a fost angajat al administraţiei judeţene timp de 14 ani. La final, toţi consilierii şi angajaţii prezenţi la şedinţă au fost invitaţi la o masă festivă, liberalii refuzând să participe.