Echipa de handbal feminin CSU CSM Oradea se află în plin proces de omogenizare după ce în această pauză competiţională lotul de jucătoare a suferit schimbări majore. Printre handbalistele care vor evolua în sezonul viitor la CSU CSM se numără şi Valeria Motogna, multiplă campioană naţională şi vicecampioană europeană cu Oltchim Râmnicu Vâlcea.

În ciuda celor 5 noi jucătoare, lotul CSU CSM este încă unul restrâns din punct de vedere numeric (doar 10 jucătoare valide) după ce echipa pregătită de Doina Ardelean s-a despărţit de 7 jucătoare în această pauză competiţională. În ciuda necesităţilor, este greu de crezut că se vor mai putea face alte transferuri din cauza soluţiilor financiare practic inexistente. Cel mai important nume care va evolua pentru CSU CSM în următorul sezon este Valeria Motogna, de 8 ori campioană naţională (cu Silcotub şi Oltchim) şi vicecampioană europeană cu Oltchim Râmnicu Vâlcea. Purtătoarea drapelului României la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, Valeria revine pe teren după ce se retrăsese în 2014 de la HC Zalău. Ultima dată a antrenat o echipă de junioare de la CSŞ Zalău. Alături de ea, la Oradea au mai sosit Aura Cristoaica şi Loredana Pătruţiu de la Măgura Cisnădie (Liga Naţională), Irina Muntean de la CSU Reşiţa şi Elisabeta Hlinca de la CSM Bistriţa. Aceste 5 jucătoare vin să suplinească despărţirea de Antonia Pantea, Denisa Erie, Mădălina Pantea, Georgiana Horincar, Denisa Farcaş, Cipriana Petric şi Nicoleta Novak.

Pe locul al treilea la Baia Mare

Cu o perioadă de pregătire care a fost afectată de desfăşurarea Campionatului European de baschet feminin U16 – Divizia B, CSU CSM Oradea a plătit tribut lipsei antrenamentelor cu mingea. Aşadar la turneul băimărean, la care au mai participat Crişul Chişineu-Criş şi CSU Reşiţa, fetele pregătite de Doina Ardelean au „păcătuit” la finalizare ratând o sumedenie de ocazii, multe dintre ele din postură de „unu la unu”. Mai mult, deplasarea pentru această serie de meciuri amicale s-a făcut chiar în prima zi a turneului, jocul din cele două partide programate (în ziua respectivă) fiind serios afectat de oboseala acumulată pe drum. Aşadar CSU CSM Oradea a fost învinsă atât de CSU Reşiţa cât şi de echipa gazdă, CS Minaur Baia Mare, formaţie care are obiectiv clar – revenirea pe prima scenă a handbalului românesc (Minaur a câştigat întrecerea după trei succese din tot atâtea posibile). În ultimul duel, contra unei echipe nou-înfiinţate dar cu un buget consistent, CSU CSM s-a impus cu un scor categoric fapt ce i-a permis ca la finalul competiţiei să se claseze pe locul al treilea. „Mai avem mult de muncit la omogenizare, lotul suferind modificări majore faţă de sezonul trecut”, avea să declare Doina Ardelean după turneul de la Baia Mare.

Încep sezonul cu o deplasare

În următoarea perioadă se va pune accent pe antrenamentele tehnico-tactice, urmând ca orădencele să mai dispute 1-2 amicale pentru a fi testat potenţialul echipei. Sezonul oficial va debuta pe 25 septembrie atunci când CSU CSM va evolua în deplasare la Mureşul Târgu Mureş unde în sezonul trecut a înregistrat o remiză. Prima apariţie în faţa propriilor suporteri va avea loc joi, 29 septembrie, atunci când la Oradea va veni Extrem Baia Mare.