PD-L a convocat Colegiul Director
Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a anunţat, ieri, după şedinţa BPN, că s-a decis convocarea, pentru joi, la Palatul Parlamentului, a Colegiului Director. Flutur a arătat că printre temele ce urmează să fie discutate la şedinţa Colegiului Director se numără o analiză a actului de guvernare până la acest moment, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. Un alt punct pe ordinea de zi a Colegiului va fi o analiză asupra etapei la care s-a ajuns de către comisia de Statut. El a amintit că a fost stabilit termenul de 15 martie pentru finalizarea proiectului noului Statut al partidului, precum şi un calendar în ceea ce priveşte Congresul şi alegerile interne din PD-L.

Revocarea lui Geoană rămâne actuală
Vicepreşedintele PD-L Sorin Frunzăverde a anunţat că demersul senatorilor partidului de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, de conducerea formaţiunii democrat-liberale. În urma acestui demers, PD-L, ca partid cu cel mai mare număr de senatori, va face o propunere pentru şefia Senatului. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că ar fi "benefic" ca preşedinţii ambelor Camere ale Parlamentului să facă parte din majoritatea guvernamentală, întrucât ar asigura o mai bună corelare între planurile Guvernului şi activitatea legislativă. Liderul Uniunii a adăugat că UDMR susţine continuarea demersului de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Moţiune simplă împotriva ministrului Şeitan
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, că social-democraţii vor depune, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, Mihai Şeitan. Ponta a spus că moţiunea va viza activitatea din ultima vreme a ministrului Mihai Şeitan. "O activitate pe care o considerăm catastrofală şi care stă la baza efectelor pe care le simţim astăzi, şomajul, aplicarea aberantă a legii salarizării în sistemul bugetar, a modului iresponsabil în care a fost trimis la Parlament proiectul legii pensiilor", a explicat el.


Leonard Orban, numit consilier prezidenţial
Preşedintele Traian Băsescu l-a numit, ieri, pe fostul comisar european Leonard Orban în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene. Până acum, funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene nu era curpinsă în aparatul prezidenţial. Leonard Orban a declarat că va exista un compartiment axat pe afacerile europene la nivelul Preşedinţiei, precizând că acesta va fi format şi completat în următoarele săptămâni. În ceea ce priveşte prima misiune în calitate de consilier prezidenţial pe probleme europene, Leonard Orban a spus că va fi vorba despre pregătirea Consiliului european de la Bruxelles din perioada 25-26 martie.


Partidele parlamentare, invitate la consultări
Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele şi grupurile parlamentare, pentru lunea viitoare, la Palatul Cotroceni, pentru consultări legate de modificarea Constituţiei, au declarat, ieri, surse politice. Conducerile celor două Camere legislative au respins, recent, solicitarea PD-L privind constituirea unei comisii de revizuire a Constituţiei, împotriva demersului democrat-liberalilor votând reprezentanţii PSD şi ai PNL. La referendumul naţional din 22 noiembrie 2009, 77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, prezenţa fiind de 50,95%.