Tragerea la sorţi pentru playoff-ul Ligii Campionilor la polo le-a hărăzit orădenilor un adversar aparent abordabil. Astfel, vicecampioana României se va duela în dublă manşă, pe 26 octombrie, la Hanovra, şi pe 9 noiembrie, la Oradea, cu vicecampioana Germaniei.

 

După un start cu stângul în cadrul celui de-al doilea turneu preliminar de la Rijeka, unde poloiştii pregătiţi de Kadar Kalman au fost învinşi cu 9-7 de către gazdele de la Primorje, unde evoluează şi căpitanul naţionalei, Cosmin Radu, orădenii au arătat o cu totul altă faţă în ultimele două partide. Vicecampionii României i-au învins clar (10-6) pe spaniolii de la CN Sabadell şi, în ultimul meci, o reeditare a finalei campionatului României, au bătut cu 12-10 pe Steaua Bucureşti. Viitorul adversar al bihorenilor au câştigat o grupă extrem de echilibrată, primele trei clasate acumulând acelaşi număr de puncte, 6. Nemţii au câştigat cu 8-6 duelul cu Jadran Herceg Novi, cu 8-5 confruntarea cu ASC Duisburg şi au pierdut 11-10 partida cu grecii de la NC Vouliagmeni.

 

Putea fi mai rău

În ultimul sezon competiţional, Waspo Hannover a terminat campionatul pe locul al doilea după Spandau Berlin. În lotul nemţilor, pe lângă trei internaţionali germani, se mai regăsesc alţi şapte poloişti proveniţi din spaţiul ex-iugoslav. În ciuda acestui fapt, după o analiză simplă a potenţialilor adversari care ar fi putut ieşi în calea orădenilor, Waspo Hannover pare a fi cel mai accesibil. Celelalte două formaţii peste care ar fi putut da orădenii erau AN Brescia şi SM Verona. Totuşi, adversarul nu trebuie subestimat, câtă vreme a terminat pe locul I într-o grupă în care a devansat redutabila echipă muntenegreană Jadran Herceg Novi. Cele două formaţii sunt sensibil egale din punct de vedere valoric, diferenţa urmând a fi făcută de forma de moment pe care o vor traversa la ora fiecărui joc.

 

Celelalte partide din playoff sunt: AN Brescia - Jadran Herceg Novi (Muntenegru), Primorje Rijeka (Croaţia) - ZF Eger (Ungaria) şi OSC Budapesta - SM Verona. Echipele câştigătoare vor accede în grupele Ligii Campionilor, iar învinsele vor juca în sferturile de finală ale Euro Cup.