Fermierii pot aduce modificări cererii unice de plată (sau pot retrage în totalitate cererea unică de plată sau părţi ale acesteia) numai dacă APIA nu a informat deja beneficiarul cu privire la eventualele neconformităţi din cererea unică de plată sau dacă nu a notificat fermierului intenţia sa de a efectua un control la faţa locului.

Dacă în cadrul unui control la faţa locului a fost constatată o neconformitate, modificările sau retragerile nu sunt autorizate pentru parcelele agricole la care se refera neconformitatea, iar în situaţia în care modificările aduse cererii unice de plată au incidenţa asupra documentelor justificative sau asupra contractelor care trebuie prezentate, respectivele documente sau contracte se vor actualiza în consecinţă - precizează APIA. Concret, fermierii au la dispoziţie patru formulare la sediile APIA. Formularul M1 se referă la schimbarea declaraţiei de suprafaţă pentru anul 2016, prin depunerea acestui formular existând posibilitatea de a mări suzprafeţa unei parcele/subparcele deja declarate, respectiv de a schimba cultura, diviza parcela în subparcele, modifica numărul blocului fizic daca fermierul nu a fost notificat de APIA cu privire la erori sau nu a fost supus controlului pe teren. Formularul M2 permite adăugarea de teren sau modificări de suprafaţă a parcelei, pachetele/variantele de pachet, respectiv

submăsurile şi bifele de solicitare ale acestora. Suprafeţele înscrise în M2 sunt justificate de documente doveditoare ale utilizării legale a terenului. Cel de-al treilea formular, M3, vizează retragerea unei/unor parcele sau unei părţi dintr-o parcelă din declaraţia de suprafaţă, a pachetelor de agro-mediu de pe parcelă. Începând cu anul doi de angajament, dacă fermierul doreşte să retragă animale prin M3 va fi atenţionat de către funcţionarul APIA asupra nerespectării cerinţei specifice privind numărul total de animale angajate/rasa. În situaţia în care fermierul nu vrea să înlocuiască animalele retrase,  trebuie să folosească Formularul M3 unde va înscrie, sub semnătură, luarea la cunoştinţă despre recuperarea plăţilor necuvenite acordate anterior pe P8-M 10. Retragerea parcelei (parcelelor), respectiv a unei părţi dintr-o parcelă din declaraţia de suprafaţă, a pachetelor de agro-mediu de pe parcelă şi a bifelor de solicitare corespunzătoare se efectuează prin intermediul acestui formular care vizează schimbarea adresei/coordonatelor bancare/numelui societăţii, fără modificarea CUI-ului.  Formularul se poate depune de către fermier în orice moment, fără penalităţi. De asemenea, poate fi  luată oricând în considerare şi retragerea solicitării sprijinului aferent unei/unor scheme de plată în campania 2016.