Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a lansat miercuri un nou atac verbal împotriva Israelului pe care l-a calficat drept "microb murdar" şi "animal sălbatic".
"Puterile mondiale au creat un microb negru murdar denumit regimul sionist şi l-au eliberat precum un animal sălbatic împotriva naţiunilor din regiune", a declarat el în cursul unui discurs rostit în oraşul Bandar Abbas din sudul ţării şi difuzat de posturile de televiziune.
Preşedintele ultraconservator iranian, ales în 2005, a făcut în mod regulat declaraţii provocatoare la adresa statului evreu, printre care ameninţări cu eliminarea Israelului.
Generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului, a declarat recent că mişcarea şiită libaneză Hezbollah, care menţine legături cu Iranul, va distruge în curând Israelul. Ahmadinejad a acuzat, de asemenea, marile puteri că înarmează Israelul cu scopul de a crea o "sperietoare" în regiune şi pentru a domina statele din Orientul Mijlociu. Această declaraţie survine la o săptămână după asasinarea la Damasc a lui Imad Mughnieh, unul din liderii grupării Hezbollah, prezentat de Iran drept un mare martir asasinat de Israel. Statul evreu a negat orice implicare în acest asasinat pe care însă l-a salutat.