Componeții echipei Tengo Salonta au profitat de faptul că în iulie nu se dispută etapă în Interliga de futnet, evoluând în cadrul unui turneu internațional desfășurat la Vsetin (Cehia).

Organizat la triplu, după regulamentul din Cehia (două căderi), turneul a oferit un spectacol de calitate la care și-au dat concursul cele 20 de echipe participante. Salontanii au evoluat cu un lot tânăr, alături de frații Sorean (Alex și Vasile) fiind prezent doar Nagy Darius. Surpriza a venit de la conducătorul echipei Tengo, Vasile Sorean senior, care a revenit pe terenul de joc, cu toate că a trecut de ceva timp de al patrulea X. ”La ultimele antrenamente susținute de juniori, am intrat și eu pe teren, iar la Vsetin am avut la dispoziție doar trei jucători (Georgel Bobiș nu a putut face deplasarea, iar  Csőcs Krisztián și Illyés Gergő au susținut examenul de bacalaureat), fapt ce m-a determinat să joc și eu în cadrul meciurilor din grupe. M-am simţit ca la prima tinerețe, dar copiii au dus greul”, a mărturisit Vasile Sorean, care după cum se poate observa din imagini (tricou galben) a avut câteva execuții de invidiat.

La turneul din Cehia au fost prezenți și reprezentanții Federației Internaționale de Futnet (UNIF) pentru a face propagandă Mondialelor de seniori ce vor avea loc în luna noiembrie, la Brno. De remarcat  faptul, că la competițiile de futnet organizate de UNIF, spectatorii intră cu bilete, dar, chiar și așa, jocurile se dispută în fața unor săli arhipline (1500-2500 de spectatori). La evenimentul din noiembrie, jucătorii de la Tengo Salonta vor fi prezenți purtând tricoul reprezentativei României.

În următoarele două săptămâni, componenții echipei salontane vor fi în vacanță, dar în luna august vor participa la două turnee de anvergură: etapa de Interliga de la Revuca (Slovacia), respectiv turneul internațional de futnet găzduit de Cluj-Napoca.