Între 19 - 23 mai, s-a desfăşurat cea de-a II-a ediţie a Zilelor Şcolii "Constantin Şerban" din Aleşd. Cu acest prilej, au fost organizate acţiuni cultural-educative şi sportive închinate şcolii şi patronului său spiritual, Constantin Şerban, ctitor de şcoală românească pe aceste meleaguri.

Marea diversitate de activităţi a antrenat întregul efectiv de elevi şi cadre didactice de la şcoala din Aleşd, cât şi de la şcolile aparţinătoare, din Peştiş, Tinăud şi Pădurea Neagră. Dintre cele 40 de activităţi cuprinse în programul alcătuit cu acest prilej, am reţinut câteva: nelipsitele expoziţii de desene, excursii şi vizite, vizionări de spectacole, diverse concursuri sportive, de orientare turistică şi perspicacitate, activităţi metodice, carnaval şi discoteci. Un aspect inedit l-a constituit antrenarea părinţilor în calitate de organizatori şi participanţi, alături de copiii lor. De menţionat câteva activităţi ieşite din tiparele obişnuite, care au avut o încărcătură educativă deosebită, şi anume: întâlnirea elevilor cu dascălii de ieri şi de azi, campania de promovare a sănătăţii cu ocazia "Zilei mondiale fără tutun", "Să stimăm stămoşii noştri", "Proces inamicilor naturii" etc. De asemenea, un interes deosebit în rândul elevilor l-au avut activităţile programate vineri, 23 mai, când elevii au schimbat locul cu dascălii lor, în cadrul acţiunilor derulate sub genericul "Profesor pentru o oră" şi "Director pentru o zi", precum şi concursul "Tandemul anului" (părinte - elev).
Manifestările dedicate celei de-a II-a ediţii a Zilelor şcolii s-au încheiat cu un bogat spectacol de cântece şi dansuri, urmat de o discotecă în aer liber.