Vineri, 30 noiembrie, în zi sfântă de sărbătoare, zeci de credincioşi au trecut pragul Bisericii "Sfântul Apostol Andrei", din Oradea, pentru a aprinde o lumânare şi a se ruga. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu cei doi preoţi slujitori ai bisericii, Vasile Bota şi Ion Alexandru Mizgan.

O biserică se construieşte prin jertfelnicia credincioşilor, prin donaţiile unor oameni cu situaţie materială bună, la care se adaugă sprijinul venit din partea sponsorilor şi a autorităţilor. Este şi cazul Bisericii "Sfântul Apostol Andrei", situată în Oradea, pe strada cu acelaşi nume, care a fost construită din necesitatea de a corespunde nevoilor spirituale ale credincioşilor din zonă, de a intra în comuniune cu Dumnezeu. Iniţial, toată această zonă a aparţinut Parohiei Buna Vestire, care avea o bisericuţă frumoasă, dar mică, şi la o distanţă foarte mare de această parte a oraşului. Acesta a fost considerentul pentru care s-a construit biserica de faţă şi s-a constituit Parohia Sfântul Apostol Andrei.
Şi în acest an, cu prilejul hramului, slujbele au fost speciale. Ele au început încă de joi, când a fost oficiată Vecernia împreunată cu Litia, s-a înconjurat biserica în procesiune de trei ori, după care s-a cântat Acatistul Sfântului Apostol Andrei. Vineri, în ziua sărbătorii propriu-zise, după Sfânta Liturghie, credincioşii au primit o iconiţă cu Sfântul Apostol Andrei, o bucată de cozonac de post şi un pahar de vin.