Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Bihor fac cercetări în cazul unui taximetrist orădean în vârstă de 32 de ani, care a dispărut de o săptămână, maşina acestuia fiind găsită abandonată şi închisă în parcarea unui bloc de la marginea municipiului Oradea

Dispariţia orădeanului Deak Bella Sandor a fost anunţată la Poliţie în 28 august, iar de atunci poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Bihor fac cercetări pentru găsirea bărbatului, a informat, joi, şeful serviciului, comisarul-şef Iosif Mante. Potrivit acestuia, criminalişitii au verificat în amănunt autoturismul pe care lucra taximetristul, care a fost găsit în curtea unui bloc din cartierul Nufărul din Oradea, însă nu au găsit urme de sânge şi nici alte semne de violenţă, care să ducă la ipoteza că Deak ar fi fost victima unei agresiuni, asemeni colegului său Bajkan Peter, care a fost găsit împuşcat în luna februarie, pe Calea Sântandreiului.

"În urma verificărilor, s-a stabilit că maşina era curată, fără urme de violenţă, din interior nu lipsea nimic", a declarat Mante. Surse din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor au declarat că după audierea familiei şi a prietenilor apropiaţi ai lui Deak, anchetatorii au extins verificările şi în alte judeţe, intervievând toate rudele şi cunoştinţele familiei din ţară. Din primele investigaţii a rezultat că bărbatul nu avea probleme financiare majore şi nici de natură penală, însă era cunoscut ca fiind o fire introvertită, motiv pentru care colegii de serviciu şi prietenii nu au putut oferi prea multe detalii despre el. Ofiţerii au reconstituit şi modul în care taximetristul şi-a petrecut ultima zi de lucru. Conform acestora, Deak distribuia ziare în cursul dimineţii, în unele după-amieze lucra la o firmă care fabrică dale de beton, iar taximetria o practica în timpul liber. În ziua dispariţiei sale, joia trecută, acesta a ieşit din casă la ora 13.00, iar ultima cursă a fost efectuată în dimineaţa zilei de 28 august, la ora 8.00. În paralel cu căutările Poliţiei, familia taximetristului a postat afişe cu fotografia şi semnalmentele acestuia în tot oraşul, încercând să ajute astfel la cercetări, fără a primi vreun răspuns. La data dispariţiei, Deak Bella Sandor purta tricou de culoare verde, inscripţionat cu litere maro în zona pieptului, pantaloni din stofă de culoare maro, de lungime 3/4, cu buzunare laterale aplicate în zona genunchiului, iar în picioare purta şlapi de culoare gri, din cauciuc. Bărbatul are o înălţime de 1,80, are 80 de kilograme, o constituţie atletică, faţă ovală, ochi căprui, păr şaten, des, ondulat natural, de lungime medie şi purtat pieptănat peste cap, iar pe obrazul stâng, la circa doi centimetri sub ochi, are o aluniţă maro, rotundă.