Aproximativ 200 de elevi şi 50 de cadre didactice au participat vineri, 27 mai 2016, în Sala de Sport a Colegiului Naţional „Iosif Vulcan”, la Ziua Şcolii. În cadrul evenimentului au fost premiaţi cei mai buni elevi, iar părinţii şi cadrele didactice s-au bucurat de un spectacol artistic inedit.

Cu mic şi mare, părinţi, profesori şi elevi, în jur de 250 de persoane au participat vineri la unul dintre cele mai importante evenimente ale Colegiului Naţional „Iosif Vulcan”, serbarea a 175 de ani de la naşterea patronului spiritual. Printre invitaţi s-au aflat şi viceprimarul Huszar Istvan, alături de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor – Alin Novac-Iuhas.

S-au acordat premii pentru elevii care au obţinut performanţe importante la concursuri şi olimpiade şi a fost pus în scenă un spectacol care a inclus mai multe momente culturale, de interpretare vocală şi corală. S-a cântat atât muzică populară cât şi uşoară, iar elevii, atât preşcolarii cât şi cei din anii mai mari, s-au bucurat şi au dansat. „Cu această ocazie au fost diseminate şi informaţii din proiectul „Construim cetăţenia europeană prin intermediul educaţiei mediatice”, al cărui spot realizat de elevi a câştigat faza judeţeană a concursului naţional „Colorează-ţi viaţa altfel” şi va merge la faza naţională”, a spus profesoara Felicia Holhos.

Deşi evenimentul a avut loc vineri, acţiunile demarate cu ocazia Zilei Şcolii au început încă din 25 mai, profesorii organizând mai multe astfel de evenimente.