ACU Arad - FC Bihor Oradea 1-1 (1-1)

Stadion: Motorul
Spectatori: 1.000
Marcatori: Bota 45+1 / Lukacs 7
Remarcaţi: C. Roşca, Bota / Fildan, Olariu
ACU Arad: Paşcalău - Lung, Nicolau, Muşuroaia, Andone (75 Ţârlea) - Filaret, C. Roşca, Bota, Paina (60 Ţurcaş) - Cr. Luca, A. Drăgan (46 Găldean). Antrenor principal: Costel Bogoşel.
FC Bihor: Szasz (46 Fildan) - Şomodean, Muscă, Ambruş, D. Sânmărtean - Opriceană, Baiano, Filip, Ayza - Olariu (90 Bota), Lukacs (78 R. Radu). Antrenor principal: Vig Zoltan.
Arbitri: Mugurel Drăgănescu (Breaza) - la centru; Bogdan Medrea şi Nicolae Dobrică (Râmnicu Vâlcea) - asistenţi. Observator FRF: Sajtos Laszlo (Sibiu).

Multe speculaţii s-au făcut pe seama ultimului meci disputat de FC Bihor în acest campionat. În cele din urmă, orădenii şi-au văzut de treabă şi au jucat fără menajamente cu ACU Arad. Prin remiza (1-1) obţinută la Arad, orădenii au condamnat gruparea arădeană la retrogradare, salvându-i în schimb pe cei de la Universitatea Cluj, a căror soartă depindea în mare măsură de prestaţia bihorenilor.

Tensiunile din zilele premergătoare jocului, care au culminat cu suspiciunile de blat la adresa unor jucători orădeni, precum şi sumele vehiculate ca posibile recompense din partea clujenilor în cazul unui rezultat pozitiv la Arad, i-au mobilizat peste măsură pe "roş-albaştri". Asta, în condiţiile în care în alte partide din retur, s-au dovedit apatici, lăsând impresia că au intrat în vacanţă.
O altă atitudine au avut în faţa "studenţilor" arădeni, crispaţi şi marcaţi de miza jocului. ACU trebuia să învingă pentru a evita revenirea în liga a III-a, dar mai hotărâţi au fost oaspeţii. După doar cinci minute, Ayza reuşise să trimită în poartă o minge respinsă de Paşcalău, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Gazdele nu au luat în seamă avertismentul şi imediat s-au trezit penalizate. Lukacs (7) a dejucat pasul la ofsaid făcut de defensiva arădeană şi a marcat cu un şut puternic (0-1). Reuşita a fost primită cu urale la Cluj-Napoca, acolo unde Universitatea se chinuia cu ultima clasată.
Arădenii s-au mai dezmeticit şi C. Roşca (12) a reluat cu capul în bară de la 10 metri. Nici oaspeţii nu s-au lăsat mai prejos şi mingea şutată de juniorul Olariu (17), percutant şi dezinvolt, a zguduit transversala şi a căzut pe linia porţii. Un sfert de oră mai târziu, tânărul atacant orădean a izbutit să marcheze, dar a fost semnalizat în poziţie de ofsaid, la fel ca şi arădeanul A. Drăgan (33). Anterior, A. Drăgan (26,30) nu l-a putut învinge pe Szasz. Portarul orădean are pe conştiinţă, însă, golul gazdelor, autor Bota, în prelungirile primei reprize, cu o lovitură de cap din 6 metri (1-1).
Mai încrezători, cei de la ACU au dominat partea secundă, profitând şi de faptul că adversarul s-a retras în preajma propriului careu. Când defensiva a fost depăşită, s-a opus Fildan, care a făcut un meci mare. Portarul introdus la pauză s-a evidenţiat la mingile expediate de Muşuroaia (55), Luca (70) şi Ţurcaş (81) şi a fost ocrotit de şansă la şuturile lui Luca (78) şi Găldean (90). Cea mai mare ocazie a orădenilor i-a aparţinut lui Baiano (71), însă Paşcalău a scos de sub bară balonul şutat de la 30 de metri.
Finalul meciului de la Arad a fost aşteptat cu sufletul la gură de clujeni, al căror meci se încheiase ceva mai devreme cu un deznodământ scontat. Jucătorii de la U au rămas în teren şi se rugau ca orădenii să nu piardă, iar fanii lor stăteau pironiţi în tribune cu urechea la radio sau la telefon. În momentul în care centralul Drăgănescu a pus punct jocului, clujenii au izbucnit în urale şi, în semn de mulţumire, au scandat minute în şir numele unei mari rivale "Bihoru', Bihoru', Bihoru'!", care le-a întins o mână de ajutor când aveau mai mare nevoie.
Lăudabilă atitudinea FC Bihorului în ultima rundă, dar răbufnirea lor de orgoliu nu poate şterge impresia nefavorabilă lăsată în acest sezon.