Antrenorul Gabi Balint a fost numit selecţioner al echipei naţionale a Moldovei. Balint a semnat un contract pe doi ani, valabil până la sfârşitul preliminariilor pentru Campionatul European de fotbal din 2012. Obiectivul tehnicianului român va fi stabilit după tragerea la sorţi a grupelor preliminare ale CE, programată în 7 februarie.

"Lucrez din nou în Moldova. Mă întorc aici cu dorinţă de muncă. Este un post care mă onorează. Nu m-am gândit mult când am acceptat această funcţie. M-a interesat foarte mult să revin pe banca tehnică. Sunt sigur că Moldova are potenţial să facă mai mult decât în preliminariile precedente. Vrem să ridicăm fotbalul moldovenesc", a spus Balint (foto), care îi va avea ca antrenori secunzi pe Ion Testimiţanu şi Nicolae Rusu. Noul selecţioner va debuta pe banca tehnică a naţionalei Moldovei la 3 martie, cu ocazia meciului amical cu Kazahstanul.

Gabi Balint revine în Republica Moldova după o pauză de şapte ani. În sezonul 2002-2003, el a pregătit echipa Şerif Tiraspol, cu care a câştigat campionatul şi Cupa CSI. Balint a fost antrenor secund la naţionala României, pe timpul când aceasta era pregatită de Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi. Ultima echipă antrenată de Balint a fost FC Timişoara, de la care a fost demis în iunie 2009.