Pe 4 iulie, s-au desfăşurat la Bruxelles Zilele Filmului American. Cu această ocazie, s-a vizionat în premieră filmul Mamma Mia, cu Meryl Streep şi Pierce Brosnan, iar Kim Wilde a susţinut un concert în centrul oraşului. De asemenea, la miezul nopţii, în incinta faimosului hotel Metropole, aflat la doi paşi, s-a ţinut un concert Abba Gold.
Filmul Mamma Mia, o comedie muzicală, are o poveste simplă, haioasă, iar imaginile pur şi simplu taie respiraţia : o insulă foarte pitorească în Grecia unde o familie locuieşte într-o vilă veche. O mamă îşi creşte fetiţa singură. Filmul începe cu pregătirile de nuntă ale fiicei, care are 20 de ani şi este talentată la desen.
Fata are însă o altă dilemă : nu ştie cine este tatăl ei, pentru că mama ei nu i-a spus niciodată. Într-o seară, pe când se gândeşte ea la toate astea, descoperă jurnalul mamei, în care citeşte cu stupoare că în urmă cu 20 de ani (vârsta fetei) mama ei avea trei iubiţi. Prietenelor ei, fata le citeste cu voce tare însemnările din cele trei zile consecutive în care mama ei se întâlneşte cu cei trei iubiţi. Concluzia este că oricare dintre cei trei ar putea fi tatăl ei.
Dorindu-şi foarte mult să dezlege acest mister, fata le trimite în secret invitaţii la nunta ei. Nunta se anunţă cu peripeţii. Mama ei, ignorând total ce se petrece, se trezeşte deodată cu cei trei iubiţi din tinereţe şi fericită să-i revadă, dar în acelaşi timp neştiind cum de au ajuns ei acolo, nu are decât un singur gând : să-i determine să plece, ca nu cumva să strice nunta.
Filmul reia, la fiecare mare moment emoţional, titluri din grupul ABBA: Super Trouper, Gimme Gimme, Gimme, Waterloo, Take a chance on me, I have a dream şi altele.
Un regal pur! Pe ecrane din septembrie.