PSD Oradea a înscris-o, oficial, în cursa pentru funcţia de primar al Oradiei pe Adelina Coste, ieri, în ultima zi în care s-au mai putut depune candidaturi. Lista de candidaţi pentru Consiliul Local Oradea, deschisă de Adelina Coste, îi mai cuprinde, printre alţii, pe liderul PSD Oradea, Liviu Sabău-Popa, medicul Aurel Mohan, lectorul universitar Adrian Negrea şi fostul şef al ISJ Bihor, Nicolae Avram.

Social-democraţii orădeni au depus, ieri, la Biroul Electoral Municipal, atât candidatura Adelinei Coste pentru funcţia de primar, cât şi lista de candidaţi pentru CLO, dosarele de candidaturi fiind însoţite de semnăturile de susţinere a acestora. La BEM au venit atât o parte dintre candidaţi, cât şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Adelina Coste a menţionat, la ieşirea din Biroul Electoral Municipal, că lista pentru CLO este foarte echilibrată. Ea a precizat că în primele zece poziţii se regăsesc tineri cu vârste sub 35 de ani, iar 30% dintre candidaţi sunt femei. Pe listă, a adăugat Coste, sunt şi persoane cu experienţă din mediul de afaceri. Candidata PSD a precizat că programul pentru Oradea va fi prezentat săptămâna viitoare, însă a menţionat că pericolul pentru Oradea la aceste alegeri este ca PNL să obţină voturi suficiente pentru a decide totul singur. În ceea ce priveşte lista pentru CLO, pe lângă Adelina Coste, Liviu Sabău-Popa, Aurel Mohan, Adrian Negrea şi Nicolae Avram, mai candidează, în ordine: avocata Mariana Blaga, consilierul judeţean Vasile Petruţ, Mihai Togor - şeful Aqua Crisius, Ioan Ianceu - manager şi Alexandrina Chelu. PSD îşi propune să obţină nouă locuri în viitorul CLO.