Mai mulți elevi și profesori de la Liceul Teoretic German Friedrich Schiller Oradea au navigat ieri, pe apele Crișului Repede, pe două ambarcațiuni făcute de ei din flacoane. Startul s-a dat în jurul orei 12.10, în apropiere de Podul Sf. Ladislau (fostul Ferdinand) din Oradea. Ineditul eveniment, aflat la cea de-a II-a ediție, a fost inițiat de profesorul de educație fizică Ciprian Sirca.

 

La acțiune au participat patru profesori de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea: Ciprian Sirca, Codruț Bulz, Sandra Petruc și Adriana Bunea, precum și opt elevi din clasa a X-a din cadrul școlii: Flavius Bruchental, Mihai Iancău, Andrei Dombi, Tudor Vari, Vanessa Killerman, Isabela Erdeli, Rareș Pantea și Rareș Pașca.

Cele două ambarcațiuni au fost făcute din zeci de flacoane adunate de elevi în cadrul Săptămânii „Școala Altfel”. Prima a fost formată din 40 de saci, iar cea de-a doua, din zece saci, confecționate astfel încât să-i țină pe drumul dintre podurile Ferdinand și Sovata.

„Este un eveniment aflat la cea de-a doua ediție. Scopul: să subliniem importanța reciclării, să avem crișuri mai curate și, nu în ultimul rând, promovarea școlii noastre”, ne-a declarat prof. Ciprian Sirca.

După ce şi-au terminat expediţia, ambele ambarcațiuni au ajuns la reciclat. Elevii au aruncat PET-urile în containerele destinate deşeurilor reciclabile. „Invităm și celelalte școli din Oradea să ni se alăture la următoarele ediții ale acțiunii, pentru a putea organiza un concurs între echipaje”, a conchis interlocutorul nostru.

Prin intermediul ziarului Crișana, el a ținut să aducă mulțumiri celor de la Salvamont Salvaspeo Bihor, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri Oradea și Eco Bihor, pentru sprijinul acordat în desfășurarea acestui eveniment.