Cei aproximativ 500 de spectatori care au venit să asiste la derby-ul Seriei B din Divizia A la handbal masculin au avut ce vedea în jocul dintre ocupantele primelor două locuri. La capătul unui meci spectaculos care s-a ridicat în multe rânduri la nivelul unuia din Liga Națională, echipa pregătită de Sebastian Tudor a terminat la egalitate 23-23 (10-13) cu principala favorită la promovare.

Fără Răzvan Nițu și cu frații Farcaș (foști la CSM Oradea) împotrivă, orădenii au făcut un joc foarte bun mai cu seamă în repriza secundă. Până în minutul 12 cele două formații au mers cap la cap, tabela de marcaj indicând 3-3. Cu un buget net superior și, în consecință, cu jucători valoroși care au evolut în Liga Campionilor, Minaur a preluat conducerea (4-5 în minutul 17) și s-a distanțat treptat (5-7 min. 20) la trei goluri până la terminarea primei reprize (10-13). Reveniți de la cabine extrem de motivați, orădenii au restabilit egalitatea în minutul 34 (13-13). Până în minutul 40 s-a mers umăr la umăr (15-15) după care oaspeții și-au creat un avantaj de 4 goluri (19-23 min. 50) care părea insurmontabil. Dar pentru că în sport se poate întâmpla orice, grație unei evoluții de excepție avute de Elvis Acsinia, care pe lângă cele 8 goluri marcate a arătat foarte multă determinare, dar și numerosului public prezent în tribune, CSM Oradea a înscris de patru ori până la final fără a mai primi vreun gol. Așadar rezultat de egalitate în cel mai așteptat meci al sezonului pentru noua echipă construită de Sebi Tudor.

„Ambiția și unitatea de grup, ingredientele reușitei”

„Țin neaparat să mulțumesc publicului, care efectiv a fost al 8-lea jucător al nostru. În al doilea rând le mulțumesc jucătorilor care au fost magnifici. Am învins o echipă care are un buget cu mult peste al nostru și care are în componență jucători, care au evoluat în Liga Campionilor. Din acest motiv pentru noi egalul este ca o victorie. Rezultatul acesta vine ca o consecință a muncii pe care o depunem, câte 4-5 ore în 2 antrenamente pe zi. Ambiția și unitatea de grup au fost ingredientele acestei reușite. Le-am spus înainte de meci că, spre deosebire de adversar, noi nu avem ce pierde pentru că nu avem obiectiv. Remiza cu Baia Mare ne permite să visăm la terminarea turului fără înfrângere”, a declarat imediat după terminarea partidei, Sebastian Tudor, antrenorul CSM Oradea.

CSM Oradea: Nedelcu - Acsinia 8 goluri, Svoboda 2, Haiduc 2, Liberț 5, Stroe 2, Mihăilescu 2, Radu 1, Chiș, Păunescu, Pop 1.

Antrenor: Sebastian Tudor.