Pentru că sezonul 2016-2017 debutează mai devreme decât de obicei, conducerea echipei CSM CSU Oradea a decis ca reunirea să aibă loc în ultima zi a lunii iulie. Totodată, a fost definitivat şi programul de pregătire, care, pe lângă tradiţionalul cantonament de la Debrecen, include şi participarea la două turnee amicale în ţară, exceptând Memorialul Antonio Alexe.

 

Fiind angrenată şi în competiţiile europene, fapt ce implică un număr mai mare de jocuri, campioana României se va reuni mai devreme pentru a pregăti cum se cuvine noul sezon competiţional. Dacă Steaua Bucureşti a stabilit ca 8 august să fie data revenirii în sala de antrenament, leii roşii se vor „aduna” cu o săptămână mai devreme. Cum este şi normal, după reunirea din 31 iulie se va efectua vizita medicală, urmată de perioada de încărcare fizică. A doua jumătate a programului de pregătire este dedicată jocurilor de verificare care vor avea rolul de a cristaliza primul 5 cu care se va ataca noul sezon competiţional.

 

Şapte sau opt jocuri de verificare

După săptămâna de reacomodare la efort care se va face pe plan local, CSM CSU Oradea va intra în cantonament la Debrecen pe data de 7 august. Acesta va dura 10 zile, urmând ca echipa campioană să revină la Oradea în a doua parte a lunii august. Aici îşi va continua atât pregătirea fizică, cât şi cea baschetbalistică (cu mingea). Primele amicale sunt prevăzute a avea loc la sfârşitul lunii august. Roş-albaştrii vor lua parte la două turnee amicale în ţară, la Sibiu şi la Târgu Mureş. Ultimele meciuri de verificare vor fi cele de la turneul memorial Antonio Alexe, care se va disputa cu doar câteva zile înaintea debutului oficial, iar publicul orădean va avea ocazia să-şi vadă favoriţii la cel mai înalt nivel din punct de vedere baschetbalistic. Primul meci din sezonul 2015-2016 se va juca la data de 15 septembrie, la Arena Antonio Alexe, când CSM CSU Oradea îşi va disputa Supercupa României cu U BT Cluj-Napoca. Liga Naţională va debuta în jurul datei de 19 septembrie (în funcţie de televizări), atunci când campionii vor evolua în deplasare cu BC Mureş, nimeni alta decât vicecampioana României.

 

Programul de pregătire a echipei campioane:

31 iulie - reunirea lotului la Arena Antonio Alexe

1-6 august - vizita medicală şi pregătire pe plan local

7-17 august - cantonament la Debrecen

18-25 august - pregătire pe plan local

26-28 august - turneul memorial „Elemer Tordai” de la Sibiu (trei meciuri, cu Piteşti, Craiova şi un al treilea adversar, care nu a fost stabilit deocamdată)

1-3 septembrie - Cupa Mureş la Târgu Mureş (două sau trei partide cu adversari care nu sunt conoscuţi la acest moment)

8-10 septembrie - turneul memorial „Antonio Alexe” la Oradea (două meciuri, cu Stal Ostrow şi Partizan Belgrad).