Așa cum avertiza Cristian Achim, antrenorul orădenilor, scorul general de 4-0 înregistrat în meciurile cu BC Mureș din sezonul regulat nu are nicio relevanță într-o confruntare din finală. Așadar, după un joc în care oaspeții s-au aflat la conducere în cea mai mare parte a timpului, CSM CSU a revenit pe final și a câștigat meciul I din ultimul act al Ligii Naționale de baschet masculin cu scorul de 85-79 (25-29, 10-10, 22-18, 28-22).

Probabil cel mai bun joc făcut de CSM CSU Oradea de când se află sub comanda lui Cristian Achim, meciul patru cu U BT Cluj, nu s-a repetat în prima partidă a finalei cu BC Mureș. Era și foarte greu să se întâmple asta în condițiile în care ambele formații își doresc foarte mult să cucerească primul trofeu. Cu rezultatul de 4-0 înregistrat în sezonul regulat în subconștient, bihorenii au început relaxat partida, în special în defensivă, iar oaspeții au taxat imediat momentul. Cu 5 aruncări de trei puncte transformate din 6, BC Mureș a avut un start perfect de meci. Treptat, băieții lui Cristi Achim au realizat că nu e de glumit și au crescut nivelul de concentrare pe faza de apărare. Acest aspect a avut efect pe tabela de marcaj, CSM CSU apropiindu-se încet de formația mureșeană. Momentul decisiv al meciului s-a petrecut în sfertul al patrulea atunci când, Miha Zupan, după o evoluție modestă până atunci, efectiv s-a descătușat marcând 10 puncte în mai puțin de două minute. De apreciat și evoluțiile lui Uros Lucic și Sean Barnette, ambii jucători confruntându-se cu probleme medicale în ultima perioadă. Încă o dovadă a faptului că la Oradea echipa primează sunt evoluțiile altor doi jucători, Andrei Mandache și Will Franklin care au completat lista celor enumerați anterior și care au înscris cel puțin 11 puncte.

Așadar, Oradea conduce cu 1-0 în finala LNBM, meciul al doilea urmând să se dispute astăzi de la ora 20.30, tot la Arena Antonio Alexe.

CSM CSU Oradea: Zeno 8, Mandache 15 (3×3p), Barnette 12, Paşca, Lucic 16 (2), Zupan 12 (2), Petrişor 2, Ţibîrnă 4, Nuhanovic 5, Nicolescu, Franklin 11 (1).

Antrenor: Cristian Achim.

BC Mureş: Martinic 11 (3×3p), Polyák 3 (1), Barro 6, Fraseniuc 11 (3), Gajovic 18 (3), Pustahvar 7, Mohammed 16 (3), Lázár 4, Jurevicius 3 (1).

Antrenor: Szászgáspár Barnabás.