După ce ultimii trei primari ai Binșului - Octavian Codreanu, Nicu-Silviu Odobasianu și Adrian Domocoș - au fost dovediți ca infractori, având condamnări definitive într-un dosar de corupție, acum, nori negri se strâng deasupra actualului edil al urbei, Petru Mlendea-Căluș.

 

În urma unor sesizări făcute de „prieteni”, după cum subliniază cu amărăciune chiar primarul Mlendea-Căluș, cei de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Oradea au solicitat conducerii SC Edilul SA Beiuș mai multe documente, printre care foile de parcurs și facturile de motorină din perioada 2012-iunie 2016, adică exact cea în care director al firmei de salubritate menționate era chiar actualul primar.

Intervievat pe această temă, Petru Mlendea-Căluș a recunoscut că se simte vizat de această verificare a poliției economice, știind că are destui așa-ziși prieteni. Pe de altă parte, Mlendea-Căluș sugerează o comparație cu documentele similare din perioada anterioară instalării sale în fruntea Edilului - atunci când director era Nicu-Silviu Odobasianu, care, actualmente se află la închisoare pentru alte infracțiuni, după cum arătam - măcar cu cele din ultimele șase luni dinaintea mandatului său, afirmând că, odată cu venirea lui, cantitatea lunară de combustibil utilizat ar fi scăzut cu 1.500-2.000 de litri.

Pentru confirmarea celor declarate de actualul edil al Beiușului, l-am contactat telefonic pe Mircea Popa, directorul Edilului. Acesta a declarat că a răspuns solicitării poliției economice, trimițând la Oradea toate documentele cerute și că nu îl privește ce s-a întâmplat înainte de septembrie 2016, de când conduce firma în cauză. După ce, telefonic, l-am informat că primarul Mlendea-Căluș ne-a acordat deja un interviu despre problemele de la Edilul, directorul Mircea Popa părea relaxat, dialogând cu jovialitate, ba chiar propunând o întrevedere directă, peste câteva ore, ceea ce denotă un profesionalism rar întâlnit în zilele noastre, Mircea Popa trecând nonșalant peste faptul că tocmai Mlendea-Căluș l-a înscăunat la Edilul. Sau, că tot suntem în plin sezon, frica păzește pepenii?