O comisie de recepţie, constituită la nivelul Consiliului Judeţean Bihor, s-a reunit ieri pentru a recepţiona, pentru prima dată în acest an, un drum judeţean reabilitat. Drumul judeţean Sâniob - Sânnicolau de Munte va scurta cu 20 de kilometri distanţa pe care localnicii o parcurg în drum spre Săcueni. Vechiul drum pietruit, cu o lungime de 5,18 km, a devenit în câteva luni o şosea cum rar mai găseşti în Bihor, asfaltată, fără denivelări, cu borduri, rigole de scurgere şi pe alocuri chiar şi cu zid de sprijin din piatră.

Drumul judeţean a fost predat executantului, SC Selina, în decembrie 2007, însă lucrările au debutat cu o întârziere de două luni, invocându-se condiţiile meteorologice nefavorabile. Apoi, firmei constructoare i s-a acordat încă o perioadă de graţie de o lună şi jumătate, pentru că s-a descoperit că sunt necesare să fie efectuate câteva lucrări suplimentare. Aşa s-a ajuns ca abia acum, cu o întârziere de aproape patru luni, lucrarea de reabilitare a drumului judeţean Sâniob - Sânnicolau de Munte să poată fi recepţionată. Potrivit ultimelor decontări făcute de conducerea CJ Bihor, investiţia a costat 4,58 milioane lei cu TVA. La recepţia noului drum au fost prezenţi: vicepreşedintele CJ Bihor, Dumitru Voloşeniuc, un reprezentant al Inspectoratului Judeţean în Construcţii Bihor, precum şi al firmei constructoare. După efectuarea mai multor măsurători, s-a constatat că au fost respectate criteriile tehnice, lucrarea de reabilitare fiind admisă. "După mai multe analize şi verificări făcute chiar pe parcursul derulării investiţiei, am constatat că lucrarea respectă normele tehnice în materie de drumuri. Azi facem recepţia finală şi suntem mulţumiţi de modul în care au fost efectuate lucrările", ne-a declarat Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedintele CJ Bihor. Acesta a mai declarat că până la sfârşitul anului vor fi recepţionate alte două drumuri incluse în programul de modernizare a judeţului. Astfel, în următoarele săptămâni CJ Bihor va prelua cei 18 km de drum judeţean pe tronsonul Buduslău - Otomani - Marghita, respectiv 1,8 km de drum între Botean şi Bălaia. Pentru începutul anului viitor, vicepreşedintele CJ Bihor dă asigurări că va fi finalizată şi investiţia la drumul Bratca - Roşia - Damiş, pe o distanţă de 27,7 km.

În prezent, în administrarea CJ Bihor se află aproximativ 1.050 de km drumuri judeţene. Programul de reabilitare promis de noua conducere s-a limitat până acum la câteva programe de plombări şi covoare asfaltice. La această oră, putem vorbi doar de aproximativ 60 de km de drum modernizat în întreg judeţul.