În ultimii ani, factorii care ne influenţează sănătatea sunt din ce în ce mai nocivi şi mai agresivi. Dacă poluarea ne afectează sănătatea cu sau fără voia noastră, alimentaţia nesănătoasă, indiferenţa faţă de artă, sedentarismul ţin de noi înşine, de educaţia primită. În acest context cadrele didactice şi preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit nr. 56 organizează activităţi educative pentru o sănătate mai bună în cadrul proiectului ,,Viața”.

 

„Scopul principal al acestui proiect este formarea unor deprinderi de alimentație sănătoasă și dezvoltarea armonioasă prin artă și sport în rândul preșcolarilor, concomitent cu implicarea activă a părinților pentru consolidarea comportamentelor sănătoase”, a declarat Loredana Mirițescu, coordonator proiect. Educatoarele au desfășurat, săptămânile trecute, activităţi care au avut ca scop cunoașterea de sine, descoperirea propriului organism, a alimentelor benefice pentru o viață sănătoasă și diverse activități care ne mențin sănătoși, desigur, toate pe înțelesul celor mici. În urma acestor activităţi, cadrele didactice au decis să organizeze, împreună cu preșcolarii și părinții, un mic târg de gustări delicioase și sănătoase. Fiecare grupă s-a pregătit cu alimente care mai de care mai gustoase, dar și sănătoase. La intrarea în grădiniță au fost amenajate opt standuri, iar părinții și copiii au putut savura salate de fructe, iaurt cu cereale integrale, pâine cu semințe, fursecuri din cereale integrale servite cu ceai de fructe de pădure și echinaceea și multe alte preparate delicioase, pregătite chiar de cei mici.

„Am propus acest proiect, deoarece preșcolarii vor fi puşi în situaţia de a se descurca singuri, de a-şi procura bunurile de consum, inclusiv alimentele; de aceea am considerat că este absolut necesar ca ei să cunoască criteriile de selectare a unui produs alimentar, de a-şi forma atitudini pozitive faţă de propria sănătate şi de a adopta un comportament sănătos privind mişcarea zilnică susţinută. Activităţile propuse pe parcursul acestui an în cadrul proiectului „Viața” vor contribui la formarea unei generaţii tinere de consumatori, capabilă să adopte un stil de viaţă sănătos”, a menționat Maria Daniela Lukacs, director GPP nr. 56.