Consilierii locali ai PRM consideră că desemnarea primarului interimar este mai mult o bătălie politică, iar faptul că aleşii PD şi UDMR au votat la vedere dovedeşte neîncrederea faţă de modul în care este acordat votul, fiind, totodată, un control al aleşilor exercitat de cele două partide care se bat pentru acest fotoliu.

Consilierul local Mihai Drecin a declarat că decizia PD de a arăta votul a fost luată deoarece exista riscul ca o parte dintre consileri să o aleagă pe candidata UDMR. "În cadrul PD au apărut probleme în ultima vreme. Exista pericolul ca unul sau doi dintre consilieri să nu voteze pentru viceprimarul pedist, pe motiv că s-ar putea să nu se mai regăsească pe lista de candidaţi la alegerile locale de anul viitor", a afirmat Drecin. În ceea ce priveşte votul celor doi consilieri pe care PRM îi are în Consiliul Local Oradea, aceştia l-au susţinut pe Mihai Groza, considerând că acesta este "român, dar şi echilibrat, în primul rând". "Groza este singurul din conducerea Primăriei Oradea care este şi muncitor şi corect. Şi nu este băgat în afaceri. E adevărat că s-au găsit şi la el câteva scăpări, dar acestea sunt nesemnificative. Dacă Rozalia Biro nu şi-ar fi scos de-a lungul anilor gheruţele extremiste, am fi putut să o votăm", susţine consilierul PRM, care condamnă conducerile filialelor judeţene ale liberalilor, respectiv ale social-democraţilor care "se dau de ceasul morţii", fie să plătească poliţe, fie să obţină o anumită funcţie în luna iunie a anului viitor. Totodată, Mihai Drecin a declarat că, în cazul în care Biro ajunge primar interimar, mulţi dintre directorii şi directorii adjuncţi ai Primăriei vor fi înlocuiţi. "La Primărie, mai mulţi directori au intrat în panică vizavi de posibilitatea ca doamna Biro să devină primar interimar deoarece li s-a promis că vor pleca în 48 de ore. E bine ca românii să treacă printr-un astfel de şoc, pentru ca apoi să se trezească şi să conlucreze. Dacă nu se vor trezi, abia aştept alegerile locale", a mai adăugat Drecin.

Peremiştii speră că, odată ruptă alianţa dintre PD şi UDMR, vor putea să-i convingă pe democraţi să iniţieze procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss.