Jucătorul stelist Ovidiu Petre (26 ani), accidentat în cadrul turneului efectuat în Antalya de o parte a componenţilor lotului echipei naţionale, nu va putea juca la turneul final al Campionatului European din Austria şi Elveţia.

"Controlul medical a relevat faptul că jucătorul Ovidiu Petre a suferit o leziune a meniscului extern drept, accidentare care îl va împiedica să facă parte din lotul României la turneul final al EURO 2008. În locul lui Ovidiu Petre ar putea fi convocat un alt jucător, decizia urmând să fie anunţată de selecţionerul Victor Piţurcă în cadrul conferinţei de presă programată joi, 22 mai a.c., la ora 12.00, în sala de protocol a stadionului din incinta Centrului de Fotbal Mogoşoaia, cu ocazia reunirii componenţilor naţionalei noastre", scrie site-ul oficial al FRF.
În timpul turneului de pregătire şi relaxare efectuat de unii dintre tricolori în Turcia, Petre a fost accidentat la un meci de volei pe plajă de către un cameraman care a căzut peste el. . "N-am avut niciun fel de probleme la antrenamente Cu excepţia acelei accidentări a lui Ovidiu Petre, lovit la un joc pe plajă de unul dintre ziarişti", a declarat secundul naţionalei, Ştefan Iovan, la sosirea din Antalya.
"Simt un regret enorm pentru ceea ce s-a întâmplat, deoarece mi-a fost luată şansa de a evolua la primul meu turneu final cu echipa naţională. Este o mare dezamăgire şi sper să trec peste ea cu fruntea sus şi să revin cât mai repede pe teren. Ţin să precizez că nu este adevărat ce s-a scris, cum că aveam probleme mai vechi la genunchiul drept. Eram sută la sută apt de joc", a spus Ovidiu Petre.
În acest moment în lotul lărgit au rămas 25 de jucători. Selecţionerul va trebui să renunţe, până pe 28 mai, la doi fotbalişti. Pe 31 mai va avea loc amicalul cu Muntenegru, iar pe 2 iunie plecarea spre Elveţia.