Fiecare faraon cu piramida lui

Preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, susţine că, prin construcţia piramidei din curtea interioară a Primăriei, Ilie Bolojan "a reuşit să scoată Oradea din anonimat" şi să o aşeze "într-o companie selectă - alături de comuna Prăjeşti (n.r. - unde primarul a construit o piramidă peste primărie în loc să construiască un dig)". Corcheş a menţionat că democrat-liberalii consideră această investiţie total inoportună. "Investiţia este realizată cu destinaţia de spaţiu pentru relaţii cu publicul. Am mai spus-o, datorită faptului că în cadrul Primăriei Oradea s-au făcut restructurări de personal, în clădire există birouri care pot fi folosite pentru relaţii cu publicul, în condiţii de bun simţ", a adăugat liderul PDL Oradea, comparându-l pe edilul şef al Oradiei cu "un faraon care se respectă, fiecare cu piramida lui". Pe de altă parte, Dorin Corcheş sugerează că Bolojan speră să câştige al doilea mandat în fruntea municipiului prin această investiţie, deoarece a câştigat actualul mandat pentru că a amenajat "serviciul de buletine".

 

Parcări rămase în stadiu de proiect

Democrat-liberalii îl critică pe primarul Ilie Bolojan pentru că nu şi-a respectat promisiunea făcută în timpul campaniei electorale de a construi parcări supraetajate şi subterane în Oradea. "Spunea orădenilor să meargă la vot pentru că poate face într-o zi ce n-au făcut alţii în opt ani. Adică să circule mai uşor cu maşina în oraş şi să aibă unde parca", a afirmat preşedintele PDL Bihor, Dorin Corcheş. Acesta a menţionat că în octombrie 2008, primarul anunţa că are în plan construirea a trei parcări supraetajate şi a uneia subterane. Tot în 2008, anunţa că cel târziu în toamna anului următor (în 2009), în Oradea va fi realizată cel puţin una din cele trei parcări supraetajate - cea de lângă Magazinul Crişul. De asemenea, Corcheş a amintit de intenţia municipalităţii de a demola cantina socială a Primăriei pentru a construi în locul ei o nouă parcare, proiect aprobat de consilierii locali, cu excepţia celor ai PDL care s-au opus unui astfel de demers. "Nu se impunea demolarea unei clădiri monument istoric atâta timp cât există alternativă", a adăugat Corcheş, care este şi consilier municipal. Practic, democrat-liberalul afirmă că, după doi ani de mandat, primarul liberal nu a reuşit să amenajeze niciuna din parcările anunţate încă din toamna anului 2008.

 

"Blat" între organizaţiile locale ale PSD şi PNL

Prim-vicepreşedintele PDL Oradea, Manuel Seleş, acuză conducerile organizaţiilor municipale ale PSD şi PNL de "blat", astfel încât, în opinia lui, singura alternativă pentru orădenii nemulţumiţi de modul în care este condusă Primăria în prezent o reprezintă PDL. Potrivit lui Seleş, "blatul" dintre cele două organizaţii a fost remarcat inclusiv de preşedintele PSD, Victor Ponta, care, în cadrul Conferinţei Judeţene a filialei judeţene a social-democraţilor i-a cerut noului preşedinte al PSD Oradea, Claudiu Pop, să nu facă figuraţie la alegerile locale din 2012. Seleş a făcut referire la protocolul încheiat între PSD şi PNL pe plan judeţean, prin care cele două formaţiuni politice se angajează să se sprijine reciproc atât la nivelul Consiliului Judeţean, cât a consiliilor locale. "În campanie (n.r. - pentru alegerile parlamentare) Claudiu Pop spunea - Fără blat. M-am săturat. E adevărat, fără blat s-a săturat. Sunt interese pe care acesta le urmăreşte", a mai acuzat prim-vicepreşedintele PDL Oradea.