Luni şi marţi, jandarmii montani din Stâna de Vale au intervenit pentru deblocarea a două maşini înzăpezite pe drumul dintre staţiune şi Izvorul Minunilor.

 

Luni, la ora 17.30, la Postul de Jandarmi Montan Stâna de Vale, s-a prezentat o persoană care a solicitat ajutor pentru că a rămas înzăpezită cu mașina, pe drumul dintre stațiunea Stâna de Vale și Izvorul Minunilor. Jandarmii s-au deplasat la fața locului pentru a acorda ajutor și a repune autovehiculul pe drum, iar la ora 19.00, autoturismul, marca Mitsubishi Pajero, a fost repus pe carosabil. Persoana implicată în incident nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost ajutată să ajungă în stațiunea Stâna de Vale.

Marţi, 24 ianuarie, situaţia s-a repetat, o altă persoană rămânând înzăpezită cu maşina pe acelaşi drum. O persoană a solicitat ajutorul jandarmilor montani în jurul orei 13.45, iar la ora 15.00, autoturismul, marca Toyota Land Cruiser, a fost repus pe carosabil. „Persoana care a solicitat sprijinul jandarmilor era însoțită de doi copii minori. Persoanele  implicate în incident nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost ajutate să ajungă în  stațiunea Stâna de Vale. Reamintim turiştilor că pe timpul iernii traseul Stâna de Vale - Remeți nu poate fi abordat cu autoturismele, indiferent dacă acestea sunt de teren sau nu.

De asemenea, nu încercați să urcați cu autoturismele din stațiunea Stâna de Vale la Izvorul Minunilor”, se menţionează într-un comunicat de presă al Jandarmeriei.