La sfârşitul săptămânii trecute, la sala de sport a Liceului cu Program Sportiv "Bihorul" s-au disputat două meciuri din cadrul Campionatului Naţional de baschet pentru juniori. În confruntarea juniorilor mici, Under-14, orădenii s-au impus la 22 de puncte diferenţă, în timp ce la juniori mari, Under-18, victoria a aparţinut formaţiei vizitatoare, Viitorul Cluj-Napoca.

Cotaţi cu şanse destul de mici de a ajunge în fazele superioare ale competiţiei naţionale, juniorii Under-14 orădeni au reuşit un parcurs surprinzător de bun în prima fază a întrecerii, calificându-se pentru etapa superioară. Şi aici lepesiştii au continuat şirul evoluţiilor bune, fiind acum destul de aproape de o calificare la turneul semifinal. Un merit deosebit pentru această reuşită aparţine antrenorului Alin Cureş, dar şi unor jucători, din rândul cărora se detaşează Andrei Ciordaş, liderul echipei, un baschetbalist cu o eficacitate excelentă aproape la fiecare meci. Chiar dacă au fost învinşi de omologii clujeni, juniorii mari păstrează şanse reale de calificare la turneul semifinal, cu condiţia să aibă cât mai puţine sincope de genul celor de duminica trecută.
Juniori Under-14
LPS Bihorul - CSŞ Deva 79-57
LPS: Ciordaş 46 puncte, Bojani 9, Chirpac 2, Andor 2, Hulea 5, Bulzan 6, Zăpodeanu 9, Ciotachiev, Maga, Mariş, Băruţa, Filimon. Antrenor: prof. Alin Cureş
Juniori Under-18
LPS Bihorul - Viitorul Cluj-Napoca 76-94
LPS: Pop 26, Horga 12, Darii 10, Andrei 11, Păsulă 4, O. Maghiar 1, Vesa 5, Daragiu 2, Bungău 5, Anca, Sandor, Roşu. Antrenor: prof. Valeria Scheiner
Astăzi, de la ora 17.30, la sala LPS Bihorul se va disputa meciurl dintre echipele de juniori Under-16 LPS Bihorul şi Viitorul Cluj-Napoca.