Sâmbătă, la hotelul Grand Palace din Oradea, a avut loc balul anual de caritate. Evenimentul a fost organizat de doamnele din Clubul Lions Oradea 22 alături de Clubul Lions Oradea, având ca scop stângerea de fonduri pentru proiectele propuse pentru acest an. Conform preşedintelui Horia Olah, pentru anul lionistic 2009 - 2010, proiectul prioritar al celor două cluburi este organizarea unei tabere pentru copiii diabetici din Bihor, finalizarea Casei pentru copii orfani, dar şi promovarea talentelor orădene.

La manifestare au fost prezenţi atât oameni de afaceri locali, cât şi politicieni, doctori şi profesori. În cadrul evenimentului, conducerile celor două cluburi au dorit să aducă în prim plan activitatea pe care au desfăşurat-o anul trecut. Astfel, au fost ajutate atât persoane nevoiaşe din Oradea, cât şi tinere talente pentru participarea la competiţii internaţionale sportive, de dans sportiv şi concursuri de pictură pentru elevi. De asemenea, cele două fundaţii şi-au îndreptat atenţia şi asupra celor care au nevoie de sprijin material pentru rezolvarea unor probleme de sănătate, dar şi asupra unor copii cu probleme educative speciale, prin consiliere, şcolarizare şi sponsorizarea unei excursii şi a unor expoziţii cu lucrări realizate de aceştia. Toate activităţile au avut ca scop integrarea copiilor în colectivitate. "Pe parcursul întregului an am contribuit la completarea bursei de şcolarizare a unor tineri. În luna decembrie, am organizat şi am oferit masă unui număr de 150 de persoane pentru care s-au pregătit şi 150 de pachete de alimente. De asemenea, fundaţia noastră a donat 1.800 de kg de zahăr unor case de bătrâni şi unor organizaţii care oferă hrană persoanelor nevoiaşe", a spus Erica Mang - preşedinte Clubul Lions Oradea 22. Activităţile caritabile de anul trecut au mai presupus organizarea, la Filarmonica de Stat din Oradea, cu ocazia Zilei mondiale a diabetului, a concertului "Copiii şi sănătatea", având ca obiectiv stângerea de fonduri. Pentru anul lionistic 2009 - 2010, proiectul prioritar al celor două cluburi, a anunţat preşedintele Horia Olah, este organizarea unei tabere pentru copiii diabetici din Bihor, finalizarea "Casei pentru copii orfani", dar şi promovarea talentelor orădene. După scurta prezentare a realizărilor şi obiectivelor pe care le au cele două fundaţii pe parcursul acestui an, evenimentul a continuat cu licitarea unor lucrări realizate de elevii Liceului de Artă şi tombola pusă la cale de organizatori, având ca scop stângerea de fonduri.

Sumele adunate în urma actelor de caritate vor fi făcute publice în zilele următoare, însă organizatorii s-au declarat mulţumiţi de evenimentul din acest an, având în vedere că, în pofida crizei, la licitaţii au participat multe persoane.