Astăzi, până la ora 16.00, absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de Bacalaurat vor afla decizia finală: dau în toamnă, din nou, Bacalaureatul sau îşi depun dosarele la facultate? Dacă nu le vor conveni notele vor avea la dispoziţie doar patru ore să le conteste, rezultatele finale urmând a fi afişate sâmbătă, 16 iulie.

Anul acesta examenul de Bacalaureat nu a produs surprize notabile. La prima probă au fost eliminaţi nouă elevi, la a doua patru, iar la a treia un singur elev. Dificultatea subiectelor a fost asemănătoare cu cea din anii precedenţi, adică nici foarte dificilă, nici exagerat de uşoară, potrivite pentru un examen „de masă”. Camerele de supraveghere l-au făcut însă mai strict ceea ce înseamnă că autorităţiloe vor avea un criteriu clar cu privire la nivelul de pregătire al elevilor.

Astăzi, până la ora 16.00, elevii din Bihor vor putea să vadă rezultatele muncii, urmând apoi a alege, în consecţinţă, calea de urmat: facultate sau postliceală. Cei ambiţioşi mai au însă la dospoziţie ediţia de toamnă a Bacalaureatului şi cele din anii următori.

Pentru sesiunea august-septembrie 2016, înscrierea candidaţilor se va face în intervalul 18 - 22 iulie. Primele două probe, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi maternă vor avea loc în 16-17 august, urmate, în 17-19 august, de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională şi, în 18-19 august, de evaluarea competenţelor digitale. Prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, va avea loc pe 22 august, fiind urmată, pe 23 august, de Limba şi literatura maternă, tot scris. Pe 24 august va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august, proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate se vor afişa pe 29 august urmând ca, în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, să se poată depune constestaţii. Pe 1 septembrie, înaintea ultimului weekend al vacanţei de vară, se vor afişa rezultatele finale.