În ultimul joc al etapei a 9-a din Seria B a Diviziei A la handbal masculin, CSM Oradea evoluează astăzi, de la ora 16.00, la Arena „Antonio Alexe”, împotriva formaţiei CNE Sighişoara. Meciul are toate şansele să se termine la o diferenţă de scor confortabilă pentru orădeni, având în vedere forma traversată de cele două echipe.

 

După 18 zile de la ultima partidă oficială, victoria din deplasare 37-28 cu Universitatea Craiova, elevii pregătiţi de Sebastian Tudor vor avea o misiune facilă în faţa unei echipe din partea de jos a clasamentului. Centrul Naţional de Excelenţă din Sighişoara, după cum îi spune şi numele, dispune de jucători valoroşi, dar a căror vârstă este foarte fragedă. Cu doar două succese înregistrate în faţa ultimelor două clasate, oaspeţii se anunţă a fi o pradă uşoară pentru orădeni într-un joc în care se pune doar problema diferenţei de scor. În ceea ce le priveşte pe gazde, acestea au un sezon excelent fiind neînvinse după 7 meciuri disputate în care au obţinut 6 victorii şi au înregistrat o remiză şi aceea în compania celei mai puternice echipe a seriei. După un asemenea bilanţ, CSM Oradea se află pe locul al doilea, la egalitate de  puncte cu prima clasată şi principala favorită la promovare, Minaur Baia Mare. După cum se ştie, intrarea spectatorilor la jocurile de pe teren propriu ale handbaliştilor orădeni este gratuită.

 

Rezultate înregistrate în etapa a 9-a: Minaur Baia Mare - Avram Iancu Arad 38-18, Universitatea Cluj - HCM Sighişoara 25-24, CSU Politehnica Timişoara - HC Sibiu 20-25 şi Academia Minaur Baia Mare - CSU Târgu Jiu 30-33. CNOT Braşov şi Universitatea Craiova stau.

 

 Clasament

 

  1. Minaur Baia Mare - 19 puncte (7 jocuri)
  2. CSM Oradea - 19 puncte (7 jocuri)
  3. HCM Sighişoara - 16 puncte (7 jocuri)
  4. Universitatea Cluj - 15 puncte (8 jocuri)
  5. Universitatea Craiova - 15 puncte (7 jocuri)
  6. CSU Târgu Jiu - 12 puncte (7 jocuri)
  7. CNOT Braşov - 9 puncte (7 jocuri)
  8. Avram Iancu Arad - 9 puncte (8 jocuri)
  9. HC Sibiu - 7 puncte (7 jocuri)
  10. CNE Sighişoara - 6 puncte (8 jocuri)
  11. Academia Minaur - 3 puncte (8 jocuri)
  12. CSU Poli Timişoara - 0 puncte (7 jocuri)