CSM Oradea - BC Mureş Târgu Mureş 89-84

Divizionara A de baschet masculin CSM Oradea a obţinut cel de-al doilea succes stagional, învingând la capătul unui meci extrem de disputat şi de spectaculos, formaţia BC Târgu Mureş, cu scorul de 89-84 (21-26, 19-20, 24-14, 25-24). Orădenii au dovedit un spirit combativ şi o putere de luptă exemplare, reuşind să obţină o victorie în faţa unui adversar dificil, venit la Oradea cu scopul de a câştiga ambele puncte puse-n joc.

Partida a debutat într-o aşteptată notă de echilibru, diferenţa pe tabelă alternând când de-o parte, când de alta. În finalul primului sfert, mureşenii s-au dovedit mai inspiraţi şi s-au distanţat uşor pe tabelă, avantaj pe care l-au păstrat şi la jumătatea întâlnirii. În pofida prestaţiilor bune ale jucătorilor sârbi, dar şi ale lui Lazar, oaspeţii au dominat primele 20 de minute ale disputei. De la vestiare a revenit însă o altă echipă orădeană, care s-a lansat într-o palpitantă cursă de urmărire, încununată de succes la finele celui de-al treilea sfert, când orădenii conduceau cu patru puncte, 64-60. Ultimele zece minute au fost deosebit de spectaculoase şi încărcate de dramatism, fiecare echipă căutând să dea lovitura decisivă. Chiar şi cu trei titulari eliminaţi pentru cinci greşeli personale (Mijuskovic, Mandic şi Gnjato), echipa gazdă a gestionat admirabil finalul de meci, în prim-plan ieşind Maric şi Lazar, doi jucători care au obţinut maximum din fazele create, contribuind din plin la obţinerea celei de-a doua victorii a echipei orădene în acest debut de sezon.
Aşadar, după trei etape, CSM Oradea are două victorii şi o înfrângere, iar regretul tuturor care sunt alături de această echipă este legat de eşecul amar din runda precedentă, de la Dinamo, o întâlnire ce putea fi tranşată de orădeni cu mai multă ambiţie şi concentrare. Dar este bine şi aşa, echipa este evident pe un drum ascendent, mecanismele de joc funcţionează tot mai bine, şi cu siguranţă formaţia orădeană se va strădui să obţină un loc în play-off, un obiectiv foarte greu de atins, dar nu imposibil.
CSM Oradea - BC Mureş Tg. Mureş 89-84 (21-26, 19-20, 24-14, 25-24)
CSM: Stretea, Martinovic 1, Maric 18 (2x3), Mijuskovic 18 (2x3), Mandic 22 (1x3), Lazar 14, Gnjato, Hora 3. Antrenor: Veres Attila
Mureş: Sheard 23 (3x3), Vajda, Tomic 14 (1x3), Pociukonis 15 (1x3), Pora 4, Jakab, Vlaicu 2, Hallai 3 (1x3), Masiulis 4, Peciukas 19.