Cu fiecare etapă care trece, Luceafărul Oradea se apropie tot mai mult de Liga a II-a. Astfel, într-un meci contând pentru etapa a 22-a din Seria a 5-a a Ligii a III-a, bihorenii s-au impus în deplasare cu 1-0 (1-0) în fața echipei maramureșene ASF Comuna Reacea.

Doar de trei puncte mai au nevoie „luceferii”, pentru a promova matematic, în cele trei jocuri pe care le mai au de disputat după ce, principala contracandidată la accederea în eșalonul al doilea, Avântul Reghin, s-a împiedicat pe propriul teren în fața celor de la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 1-2. Astfel ecartul dintre cele două formații s-a mărit la 7 puncte și, în condițiile în care Luceafărul câștigă la masa verde meciul din ultima rundă în urma retragerii echipei Luceafărul Bălan, echipa patronată de Ioan Blidaru mai are nevoie de trei puncte din meciurile cu Unirea Jucu (acasă), Unirea Dej (deplasare) și CSM Sighet (deplasare) în condițiile în care Avântul Reghin merge perfect până la final.

Succes în stil italian

Revenind la partida cu echipa din Recea (pregătită de Romulus Buia), diferența valorică dar și atitudinea au făcut ca toate cele trei puncte să vină în Bihor. Luceafărul a avut parte de un meci greu în fața unei echipe arțăgoase. Unicul gol al partidei a fost marcat de Sergiu Arnăutu din penalty în minutul 10. De menționat faptul că tot atacantul a fost cel care a obținut lovitura de pedeapsă. Chiar dacă gazdele au jucat cu o foarte mare determinare, orădenii și-au mai creat două ocazii notabile de a înscrie, prin același Arnăutu care a trimis balonul în bară și prin Constantin Roșu. O altă mențiune referitoare la meciul de la Recea este revenirea lui Cristian Cigan care s-a recuperat după accidentarea avută. Atacantul l-a înlocuit pe Roșu în minutul 74. Una peste alta, o victorie obținută în urma unui joc în care bihorenii au fost cel mai mult interesați de rezultat astfel că un succes sâmbătă (de la ora 18.00) pe teren propriu cu Unirea Jucu le-ar asigura promovarea în eșalonul al doilea.

Luceafărul Oradea: E. Pap – Balea, Nogo, Hlinca, Al. Radu – Feher, Ţegle (90+5 Bactăr), Balla (69 Floruţ) – C. Roşu (74 Cigan), Arnăutu (87 Chiş-Toie), I. Ban.

Antrenor: Marius Popa.

ASF Comuna Recea: Anişoreac – Mateaş, David, Făzăcaş, Mureşan (65 Săbădâş), Chinde, Asăujan, Cuc (61 Filip), Taraczkozi, Midriş, Bârle (78 Ciuntu). Antrenor: Romulus Buia.

CS Oșorhei a câștigat la "masa verde”

CSM Sighetu Marmaţiei nu s-au prezentat la partida programată la Alparea şi astfel  partida a fost omologată  cu scorul de 3-0 pentru echipa pregătită de Călin Cheregi. În aceste condiții antrenorul  echipei bihorene  a  programat un joc şcoală împărţindu-şi  jucătorii în două echipe. Cum necum CS Oşorhei a adunat 13 puncte în ultimele cinci etape, iar runda următoare va întâlni, tot pe teren propriu, pe Industria Galda.