Ce a început să facă ministrul Educaţiei de când a fost instalat în funcţie aduce a normalitate, iar faptul că măsurile luate precum şi declaraţiile sale sunt preluate aproape zilnic de canalele de ştiri arată că trăim într-o societate profund viciată, în care normalitatea reprezintă o ştire.

Sistemul imposturii academice deranjat de ministrul Mircea Dumitru vituperează în cel mai pur stil bolşevic. Apare în presă o ştire ce conţine o jumătate de adevăr apoi ea este preluată interesat sau din prostie de aproape toată media şi repetată până devine credibilă. Aşa s-a întâmplat zilele trecute cu „informaţia” conform căreia ministrul Mircea Dumitru ar fi fost informator al Securităţii. O poveste veche, lămurită în 2007 printr-o decizie definitivă a CNSAS care infirmă teoria colaborării cu Securitatea, dar reambalată într-o „dezvăluire senzaţională”. O „ştire” publicată în presa apropiată cercurilor de „dottori” dovediţi ca impostori, dar preluată fără niciun discernământ de multe publicaţii şi mediul on line, dar în special de televiziuni (unele posturi de ştiri au avut totuşi decenţa să ceară ministrului un punct de vedere şi astfel s-a putut apăra). Orice om de bună credinţă îşi dă seama că publicarea unei astfel de informaţii cu potenţial acuzator impune automat solicitarea unui punct de vedere al celui incriminat. Orice editor de presă, dar şi un student la jurnalism ştie că în astfel de situaţii solicitarea unui punct de vedere este literă de lege. Aici se desparte însă profesia, de propaganda de tip bolşevic, în care cel acuzat public devine automat vinovat, condamnat, iremediabil compromis, şters din istorie.

În spatele acestei acţiuni de compromitere, venite la doar o zi după ce ministrul Dumitru alături de preşedintele Iohannis anunţau decizia de a curăţa universităţile „de petele” care murdăresc reputaţia instituţiilor, stau exact cei vizaţi. Ei sunt petele, viruşii care trebuiesc eliminaţi şi care au o reacţie tipică de autoapărare. Acest ministru a deranjat sistemul imposturii din mediul universitar încă din prima zi în calitate oficială, atunci când a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta. Decizie pe care alţi miniştii care l-au precedat s-au temut să o ia. A urmat apoi decizia de retragere a titlului de doctor în cazul lui Gabriel Oprea, un alt „greu” al sistemului imposturii, de neatins până mai ieri, deşi dovezile erau evidente, la lumina zilei. Din acest moment sistemul fabricilor de diplome a intrat în panică şi a urmat o avalanşă de cereri prin care diverşi politruci cu patalama anunţau că renunţă la titluri. Este de pomină solicitarea Agenţiei Naţionale de Informaţii transmisă Ministerului Educaţiei prin care erau formulate nouă cereri de renunţare la titlul de doctor (toţi susceptibili de plagiat, coordonator fiind tot ex-ministrul Oprea), deşi procedura de renunţare/retragere a acestui titlu aparţine CNATDCU, ministrul doar semnând ordinul de punere în aplicare a deciziilor luate de acest for. Să nu uităm marele deranj provocat de anunţarea concursului „pe bune” pentru funcţiile de director în mediul preuniversitar şi manevrele reactiv-nocive din Parlament coordonate de fosta ministră Ecaterina Andronescu de blocare a concursului. Un întreg sistem, prin care „favoriţii” sunt numiţi în funcţie, devenind astfel datori politic şi financiar către partidul care i-a plantat, este pus în pericol.

Seismul a fost declanşat, protecţia politică de care beneficiau fabricile de diplome şi „doctorii” de la pupitrul de comandă a căzut. Cuibul de viespi trebuie stârpit. Vor urma alte valuri de manipulări şi dezinformări de tip bolşevic, pe multiple planuri. Deschideţi bine ochii la ofensiva mediatică declanşată împotriva procurorilor DNA, căci nici ea nu este întâmplătoare şi a fost clocită în aceleaşi laboratoare. Deschideţi ochii şi judecaţi înţelept. Impostura şi hoţia trebuie eliminate din educaţie, politică, guvernare, din conducerea organismului social. „Ei” nu mai trebuie să decidă pentru noi, nu de alta, dar vorba unui înţelept de partid condamnat penal definitiv: „să nu creadă că suntem niște proști pe aici prin țară”.