Clubul Frontiera Oradea a încheiat sezonul sportiv 2007, conducerea oferind sportivilor prilejul de a sărbători cu ocazia banchetului de final de an. Preşedintele clubului Frontiera Oradea este Nicolaie Iancu, acesta fiind sprijinit în activitatea sa de către Cornel Coste, preşedintele secţiei de fotbal, organizatorul de competiţii Gheorghe Silaghi, conducătorul secţiei de fotbal-tenis, Gheorghe Grădinaru şi de Dorel Brânduşan, acesta din urmă conducând secţia de tenis de câmp.
Trup şi suflet alături de sport, inspectorul-şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Dumitru Luncan, a ţinut să le mulţumească componenţilor echipei de fotbal pentru spectacolul oferit în sezonul de toamnă. Alături de acesta a fost prezent şi Ioan Cozma, director adjunct al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea.
Au fost alături de "frontierişti" şi câţiva invitaţi, printre care fostul selecţioner al României şi câştigător al Cupei Campionilor Europeni, cu Steaua Bucureşti, Emeric Jenei, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Bihor, Valer Vancea, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri, Cornel Pantea, Ioan Pap-Deac, antrenor secund-jucător la Bioland Paleu, Viorel Vancea, component al aceleiaşi echipe.

Medie de vârstă sub 20 de ani, la echipa de seniori

Cu un lot având media de vârstă sub 20 de ani, echipa de seniori de la Frontiera Oradea se situează după 16 etape pe locul 4, la 10 puncte de liderul CF Liberty II Salonta. Conducerea clubului este mulţumită de evoluţia echipei din sezonul de toamnă, dar trage un semnal de alarmă asupra arbitrajului, care a influenţat unele rezultate ale echipei.
Pregătit de Sorin Pop şi Ştefan Zima, lotul de seniori al echipei Frontiera Oradea îi are în componenţă pe Sergiu Giura, Sergiu Nicoară (portari), Radu Lăzău, Răzvan Trifa, Tihamer Peter, Adrian Gherle, Florin Ilisie, George Ruge, Cătălin Popa, Paul Pop, George Zima, Ioan Domocoş, Florin Jurcă, Sergiu Zahari, Sergiu Pihuleac, Călin Siminic, Ionuţ Misuriak, Petre Pereţ şi Cornel Coste (jucători de câmp).
Cu ocazia banchetului de final de an, jucătorii şi-au primit şi răsplata muncii lor, ei fiind aduşi cu banii la zi. Pentru aportul adus la echipă în sezonul de toamnă, Nicolaie Iancu a ţinut să-i premieze suplimentar pe Adrian Gherle şi George Ruge. De asemenea, nu a fost uitat nici golgeterul echipei şi al campionatului, Cătălin Popa, care a reuşit 16 goluri în etapele scurse până acum.
Preşedintele clubului Frontiera Oradea, Nicolaie Iancu ne-a declarat: "Munca depusă de Sorin Pop se vede în jocul echipei. Mulţi dintre cei care au asistat la jocurile echipei noastre au apreciat fotbalul plăcut prestat de noi. Suntem conştienţi că am avea nevoie de unii jucători care să aducă un plus de experienţă în tânăra noastră echipă."
Antrenorul Sorin Pop este mulţumit de evoluţia echipei pe care o pregăteşte: "Eu cred că evoluţia echipei a fost una bună, spre foarte bună. Din păcate, ca la orice echipă tânără, au existat oscilaţii de formă. Sunt mulţumit de poziţia din clasament şi sper ca băieţii mei să practice acelaşi joc plăcut în continuare, în limitele fair-play-ului, chiar dacă, uneori, acest lucru duce la sacrificarea rezultatului. Şi în sezonul de primăvară vom aborda toate jocurile la victorie, iar dacă vom reuşi să evoluăm la valoarea noastră, cred că putem sălta în clasament".

Juniorii, locul secund în Divizia D

Echipa de juniori a clubului ocupă poziţia secundă a clasamentului, la 7 puncte în spatele liderului Tricolorul Alparea. Antrenorul Fane Zima i-a folosit în cele 16 partide disputate pe: Maszarik Voicu, Mihai Bărnuţiu (portari), Răzvan Gheorghe, Solosi Antonio, Adrian Cheregi, Ionuţ Doble, Marius Scorţe, Adrian Mândruţ, Laczko Denis, Alin Maliţa, Sorin Satmari, Vlad Belciug, Boros Norbert, Ionuţ Indrieş, Alexandru Cârlig şi Cristian Filip (jucători de câmp).
Chiar dacă au existat unele conflicte, antrenorul Fane Zima speră ca jucătorii Alin Maliţa, Sorin Satmari şi Vlad Belciug să-şi revizuiască comportamentul, pentru a fi reprimiţi în lot.
"După cum reiese şi din clasament, este cert că Fane Zima a muncit cu folos la echipa de juniori. Suntem pe locul secund, deşi în multe meciuri am evoluat în inferioritate numerică, mulţi dintre juniori fiind reţinuţi în echipa de seniori", a ţinut să precizeze Nicolaie Iancu.
"Ţin să aduc mulţumiri colegilor din cadrul Poliţiei de Frontieră care, prin cotizaţia depusă, permit efectuarea activităţii sportive. Mulţumim şi primarului Comunei Borş, Bathori Geza, care ne pune la dispoziţie terenul de joc", ne-a mai declarat Nicolaie Iancu.

 

Text foto 5-1: Nicolaie Iancu, Emeric Jenei, Dumitru Luncan şi Sorin Pop i-au răsplătit financiar pe jucători
Text foto 5-2: Jucătorii de la Frontiera s-au distrat puţin, după un sezon solicitant