Muncipalitatea orădeană intenţionează să facă din Turnul Primăriei un obiectiv turistic de prim rang. Acesta va fi reabilitat printr-un proiect european şi, din acest motiv, se are în vedere şi înlocuirea vechiului ceas din turn. Acesta va difuza la diferite intervale orare tot câte o altă melodie, înlocuind Marşul lui Iancu.

 

Administraţia orădeană are planuri mari cu viitorul aspect al clădirii Primăriei. Surse din administraţie susţin că primul corp de clădire care va intra în reabilitare va fi turnul, deschis, de altfel, vizitatorilor. Acesta va fi reabilitat complet şi i se va monta în exteriot un lift din sticlă pentru turişti, care vor putea să-l viziteze până la ora 24.00. În plus, vechiul ceas din turn va fi înlocuit cu unul electronic care la fiecare oră exactă va difuza câte o altă melodie. Încă nu se ştie exact care va fi „repertoriul” difuzat, însă „Marşul lui Iancu” va fi interpretat doar o dată pe zi şi va deschide apoi un mini-concert al tuturor melodiilor interpretate peste zi, la ora 24.00. O comisie va stabili genurile muzicale abordate, de la piese clasice la folclor, dar şi jazz şi rock. 

Pentru informații suplimentare, accesați următorul link: http://www.crisana.ro/stiri/magazin-12/o-scurta-incursiune-in-traditia-unei-zile-pline-de-farse-1-aprilie-ziua-pacalelilor-156819.html