Municipalitatea orădeană a licitat proiectul de amenajare a unui nou acces la aquapark-ul Nymphaea, care presupune mutarea axului străzii Codrilor, amenajarea unui sens giratoriu şi suplimentarea locurilor de parcare. Termenul de execuţie a lucrărilor în valoare de 3,1 milioane lei este de 6 luni.

 

Viceprimarul Florin Birta a anunţat că licitaţia pentru amenajarea accesului spre Complexul Termal Nymphaea a fost adjudecată de asocierea de firme Gauss Topo - Abed Nego - Ritmoteh. Valoarea estimată pentru executarea lucrărilor a fost de aproximativ 4 milioane lei plus TVA, iar în urma licitaţiei s-a ajuns la 3,1 milioane de lei fără TVA. Termenul de execuţie este de 6 luni.

„Ieri (marţi-n.r.) a fost predat amplasamentul şi semnat ordinul de începere a lucrărilor. În cadrul acestui proiect se va muta axul străzii Codrilor spre calea ferată. Totodată, se va amenaja un sens giratoriu la intersecţia dintre Aleea Ştrandului, str. Codrilor, str. Olteniei şi Piatra Craiului şi tot acolo va fi amenajată o nouă intrare la aquapark”, a menţionat Florin Birta. Proiectul mai prevede şi mărirea parcării din faţa aquapark-ului. Astfel, gardul de la Bazinul Olimpic va fi demontat şi mutat la limita Bazinului Olimpic, iar curte va fi transformată în locuri de parcare. „Aceste locuri de parcare vor putea deservi atât Bazinul Olimpic, cât şi aquapark-ul. În final, se vor crea cca 112 locuri de parcare noi. Noi ne dorim ca până la data de 1 mai 2017, când va începe oficial sezonul estival, să finalizăm aceste lucrări pentru a asigura cât mai multe locuri de parcare celor care doresc să viziteze aquapark-ul”, a precizat viceprimarul Oradiei. Potrivit acestuia, prin reabilitarea sistemului de termoficare a fost îngropată magistrala care trecea din Parcul Brătianu până lângă Ştrandul Dinamo, iar acum se coboară reţeaua supraterană şi se demontează stâlpii de beton care susţineau reţeaua, pentru a putea demara lucrarea la acest obiectiv. „În final, aici vor fi în total 389 de locuri de parcare”, susţine Birta. Viceprimarul a mai adăugat că necesitatea amenajării accesului la Complexul Termal Nymphaea a fost evidentă încă din  momentul în care s-a deschis aquapark-ul. Ulterios, s-a constatat că parcarea aferentă era neîncăpătoare. Această investiţie va fi realizată din bugetul local, lucrarea urmând să înceapă în acestă săptămână.