Grădinița cu Program Prelungit nr. 56 din Oradea a organizat, recent, cea de-a IV-a ediție a Festivalului dovlecilor, eveniment care se bucură de succes atât în rândul copiilor, cât și a părinților lor.

„Festivalul dovlecilor, organizat de unitatea noastră, se află la cea de-a IV-a ediție. Este un eveniment care se bucură, în fiecare an, de tot mai mult succes, părinții și copiii devenind tot mai creativi și experimentați”, ne-a declarat Daniela Maria Lukacs, directoarea grădiniței.

Ca în fiecare an, copiii, împreună cu părinții, au pregătit dovleci sculptați, pictați și „deghizați” chiar în personaje din povești. Dovlecii au fost aduși la grădiniță, iar educatoarele, împreună cu copiii, au pregătit standurile pentru concurs. În doar câteva minute, holul de la intrarea în grădiniță s-a transformat într-un loc magic, plin de fantezie, idei creative și dovleci magnifici. Dovlecii au fost expuși câteva zile, iar în urma votării s-au ales grupele câștigătoare. Scopul principal al activității nu a fost niciodată competiția, de aceea în fiecare grupă a avut loc o petrecere a dovlecilor, cu multă muzică, baloane, face-painting și multe, multe jocuri.

„Scopul festivalului este dezvoltarea creativităţii şi a originalităţii preşcolarilor, îndemnându-i să vină cu idei cât mai îndrăzneţe şi tehnici cât mai variate pentru decorarea dovlecilor”, a mai spus Daniela Lukacs. Directoarea grădiniței a menționat că un alt scop al acestui eveniment este „determinarea părinților de a petrece timp cu copiii și de a desfășura o activitate împreună”.