În sala de expoziţii a Muzeului Memorial "Aurel Lazăr", din Oradea, este deschisă, începând de ieri, expoziţia de pictură a artistului plastic Florian Heredea, intitulată "Câmp", care reuneşte 21 de lucrări realizate în tehnică mixtă. Expoziţia rămâne deschisă timp de trei săptămâni.

 

"Tema expoziţiei i se potriveşte foarte bine acestui pictor hedonist, iubitor al frumuseţilor naturale, care e Florian Heredea. Expoziţia este, de fapt, o galerie de flori sălbatice, intens colorate, pictate cu plăcerea deosebită pentru armonizarea detaliului cu tuşa abstractă. E o expoziţie eveniment, de o ţinută plastică deosebită", a explicat criticul de artă dr. Ramona Novicov. "Expoziţia de faţă este reprezentativă pentru faza de acum a creaţiei lui Florian Heredea. Descoperim aceeaşi sensibilitate care se concretizează prin subiect (adică peisaj, flori) şi printr-o cromatică de o eleganţă impresionantă", a arătat şi Aurel Chiriac, directorul Complexului Muzeul Ţării Crişurilor, menţionând că fiecare lucrare poartă în sine simboluri care sugerează, pe de o parte, trăirea întru credinţă a pictorului, iar pe de altă parte, admiraţia faţă de natură şi veşnicia ei. "Câmp" este cea de-a cincea expoziţie personală a artisului. A mai avut două în Ungaria, una la Bucureşti, la Muzeul Literaturii, iar una la Galeria de Arte din Oradea.

 

Timp de 11 ani, Florian Heredea a fost lector la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea, actualmente este resturator-pictură la Muzeul Ţării Crişurilor.