În cele aproximativ 5 luni de mandat, noul preşedinte al AJF Bihor nu a avut liniştea pe care şi-ar fi dorit-o pentru a duce la îndeplinire din obiectivele pe care şi le-a propus la instalarea în funcţie. În toată această perioadă, „s-a dus o campanie de denigrare constantă atât a mea, cât şi a instituţiei pe care o conduc”, spune tânărul conducător.

Principalii contestatari sunt Laurenţiu Danşa şi Octavian Şovre care, prin diverse metode, încearcă să-i facă „viaţa cât mai grea” noului preşedinte al AJF Bihor după cum declară acesta. Un simplu exemplu este solicitarea lui Danşa către instituţia bihoreană de a-l repune în drepturi cu toate că acesta ştie că doar CCA are competenţe în problema cu care se confruntă. Alte exemple date de Radu Bitea sunt demersurile făcute către poliţie, fără just motiv, de către arbitrul internaţional Octavian Şovre. Probleme şi mai serioase sunt denunţurile anonime către DNA IŞJ şi FRF, cel din urmă semnat în fals în numele lui Orban Jakab, conducătorul echipei Cetatea Biharia. „Am aşteptat ca toţi aceşti contestatari să se liniştească şi să înceteze cu denigrările dar pentru că asta nu s-a întâmplat am hotărât să sesizez poliţia pentru că sunt falsuri grosolane şi declaraţii mincinoase”, a declarat preşedintele AJF Bihor. Radu Bitea a vorbit şi despre expertiza lui Octavian Şovre în ceea ce priveşte managementul unor instituţii. „În mandatul lui Octavian Şovre în fruntea CJA Bihor judeţul nostru nu a avut niciun arbitru promovat. Mai mult arbitrul internaţional conduce programul de tinere talente unde din nou a reuşit contraperformanţa ca niciun bihorean să fie promovat. Din acest motiv voi solicita schimbarea lui din funcţie” a mai spus pereşedintele AJF.

 

O ştampilă a CJA Bihor sustrasă

Foarte gravă este şi problema posibilei sustrageri a unei ştampile a CJA Bihor. „Cel mai probabil Octavian Şovre deţine una dintre cele trei ştampile ale CJA Bihor. Ştampila lipsă a fost folosită pe un contract de colaborare cu CJA Satu Mare, un fals care are drept scop evitarea consecinţelor deoarece un arbitru nu-şi poate exercita funcţia într-un alt judeţ fără un acord între instituţii. Şi acest caz va fi soluţionat de către poliţie pentru că îmi doresc să începem campionatul în linişte. Trebuia să fiu mai tranşant şi să nu las aceste dispute să ia o asemena amploare”, a mai spus Radu Bitea.