Rezultate de excepţie pentru atletismul bihorean care, prin alergătorii Laviniu Chiş, Vasile Conţ şi Eduard Hercuţ, prezenţi recent la Campionatul Naţional de semimaraton desfăşurat în Bucureşti, a obţinut 5 medalii dintre care trei de aur şi două de argint. Performerul delegaţiei bihorene a fost Laviniu Chiş, care, pe lângă cele două medalii cucerite alături de echipa CSM-LPS Bihorul, a obţinut trei titluri la individual.

Cu toate că s-a aflat la prima participare într-o astfel de probă, Laviniu Chiş, cel mai valoros atlet orădean al momentului, a terminat cursa de semimaraton cu un timp de 1:07:47,00 h, cea mai bună performanţă europeană la nivel de juniori. Dacă la juniori şi tineret sportivul pregătit de Robert Olah s-a impus de o manieră categorică, la seniori singurul care l-a depăşit a fost multiplul campion naţional Nicolae Soare, atlet calificat la Olimpiada de la Rio de Janeiro. „A fost o cursă în care primii 10 km i-am alergat destul de uşor după care, de la kilometrul 11 şi până spre final, am avut o durere de splină. M-am aflat la prima competiţie de acest gen şi pe viitor mi-aş dori să mai particip la astfel de întreceri”, a declarat Laviniu Chiş, cel care prin titlurile individuale cucerite (4) anul acesta este sportivul bihorean al momentului.

 

Ar putea participa la Europenele de seniori

Robert Olah, antrenorul său şi conducătorul delegaţiei bihorene, s-a arătat foarte mulţumit de rezultate. „Am reuşit să obţinem cele mai multe medalii dintre toate cluburile prezente la linia de start. Condiţiile de concurs au fost bune doar în prima parte a sa, în partea a doua atleţii fiind nevoiţi să alerge pe un vânt care sufla din faţă”, a afirmat Robert Olah. În urma acestor rezultate este posibil ca Laviniu Chiş, încă junior, să fie selecţionat pentru a participa la Campionatul European de seniori ce se va desfăşura în perioada 6-10 iulie la Amsterdam. Un alt obiectiv pentru talentatul atlet este calificarea la Campionatul Mondial de juniori, competiţie la care poate ajunge doar dacă îndeplineşte baremul de 31:10 minute pentru proba de 10 kilometri. Aşadar, cu timpul de 1:07:47,00 h, Laviniu Chiş a devenit campion naţional de juniori şi tineret şi vicecampion naţional la seniori în probele individuale precum şi campion naţional de tineret şi vicecampion naţional de seniori cu echipa CSM-LPS Bihorul care i-a mai avut în componenţă pe Vasile Conţ (locul al 4-lea la tineret în proba individuală cu timpul de 1:12:29,00 h – antrenor Virgil Preda) şi Eduard Hercuţ (locul al 7-lea la juniori în proba individuală cu timpul de 1:14:50,00 h – antrenor Florin Indrie).