Noua biserică din Oradea, cu hramul Preacuvioasei Maici Parascheva, din Piaţa Ţăranilor, ridicată prin strădaniile şi purtarea de grijă a părintelui Ştefan Blaga şi cu jertfelnicia bunilor credincioşi din această zonă a Oradiei, îmbracă un preafrumos veşmânt duhovniocesc, acum, la împlinirea a doi ani de la punerea pietrei fundamentale, prin aducerea şi aşezarea definitivă, în acest sfânt lăcaş, a unui odor bisericesc de mare preţ, anume veşmântul întreg al Preacuvioasei Parascheva, relicvă sfântă şi sfinţitoare, adus cu stăruinţele părintelui Blaga de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi.

Este un dar preţios oferit de Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel, Noul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române în cinstea acestei biserici care poartă binecuvântatul hram al ocrotitoarei Moldovei. În eforturile sale pentru aducerea acestui veşmânt sfânt, părintele Blaga a fost sprijinit îndeaproape de mai mulţi buni credincioşi, originari de pe plaiurile moldave, care au intermediat, cu stăruinţă, împlinirea acestui ideal. Evenimentul este o mare sărbătoare pentru această biserică, prilej cu care se vor săvârşi slujbe şi ceremonii religioase, timp de trei zile, după următorul program: astăzi, 12 octombrie, începând cu ora 9.00, se va săvârşi Utrenia şi Sfânta Liturghie, după masă, de la ora 17.00, Vecernia şi Sfântul Maslu de Obşte. Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 9.00, Utrenia şi Sfânta Liturghie, iar după-masă, Vecernia, Acatistul Preacuvioasei Maici Parascheva şi procesiunea de înconjurare a sfântului lăcaş cu racla cuprinzând sfintele veşminte. Duminică, în ziua de hram a bisericii, de la ora 9.00, va fi săvârşită Utrenia şi Sfânta Liturghie, la care va participa un sobor de preoţi şi reprezentanţi ai Sfintei Episcopii.
Întrucât racla cu veşmântul va rămâne definitiv la sfânta biserică, preotul paroh, împreună cu Consiliul parohial, invită cu drag credincioşii să se închine şi să înalţe rugăciuni prin mijlocirea Prea Cuvioasei Parascheva.